Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30 /16:09

Lietuva skirs lėšų civilių palestiniečių poreikiams

Gazos ruože tęsiantis laikinoms paliauboms Lietuva skirs papildomus 100 tūkst. eurų humanitarinės pagalbos civiliams gyventojams, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Gazos ruožas

„Lietuvos indėlis padės tarptautinėms humanitarinėms organizacijoms Palestinoje tiekti maistą, vaistus, vandenį ir kitą gyvybiškai svarbią pagalbą civiliams gyventojams bei palengvins ligonių, sužeistųjų ir kitų pažeidžiamų asmenų evakuaciją“, – teigiama ministerijos pranešime.

Pirminiais skaičiavimais, humanitarinės pagalbos poreikis Gazos Ruože viršija 1 mlrd. eurų.

Karas tarp Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ prasidėjo spalio 7-ąją, kai ši grupuotė per virtinę atakų nužudė mažiausiai 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė beveik pustrečio šimto įkaitų.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo puolimą Gazos Ruože, kad sunaikintų „Hamas“. Grupuotės vyriausybės Gazos Ruože duomenimis, šioje teritorijoje žuvo beveik 15 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Nuo konflikto pradžios apie 1,7 mln. Gazos ruožo gyventojų buvo priversti palikti savo namus, o 2,2 mln. žmonių reikalinga humanitarinė pagalba.

Daugiau nei du trečdaliai visų Gazos gyventojų – 1,7 milijonai – buvo priversti palikti savo namus. Remiantis Jungtinių Tautų duomenimis, išlieka kritinis vandens, maisto ir elektros stygius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas