Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 08

Lietuva su Ukraina keisis atvykstančių nelydimų vaikų sąrašais

Lietuva ir Ukraina pasirašys susitarimą, kad nuo karo bėgantys nelydimi nepilnamečiai Lietuvoje apsistotų laikinai, abi šalys keisis jų sąrašais.
Moterys ir vaikai sėdi ligoninės rusyje
Moterys ir vaikai sėdi ligoninės rusyje / „Scanpix“/AP nuotr.

Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė antradienį pranešė dėl to sutarusi su kolege iš Ukrainos.

M.Navickienės duomenimis, šiuo metu į Lietuvą yra atvykę per 4,6 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, 40–45 proc. jų sudaro vaikai.

„Tarp jų yra nemažai nelydimų nepilnamečių. Sutarėme su (Ukrainos – BNS) ministre, kad keisimės atvykstančių vaikų sąrašais ir pasirašysime susitarimą, kad vaikai čia yra laikinai, kol jie galės grįžti į Ukrainą pasibaigus brutaliai Putino invazijai“, – per spaudos konferencija Visagine tvirtino M.Navickienė.

„Taip pat užtikrinsime, kad tie vaikai, kurie atvyksta į Lietuvą, toliau nekeliautų niekur, o saugiai lauktų galimybės grįžti namo“, – pridūrė ji.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė taip pat paragino visus į Lietuvą savarankiškai atvykstančius ukrainiečius registruotis.

„Raginu visus žmones, kurie padeda atkeliauti Ukrainos pabėgėliams į Lietuvą, rūpintis tuo, kad institucijos žinotų, kur yra tie žmonės, ypač kur yra vaikai, kad galėtume suteikti reikiamas paslaugas ir užtikrinti tų vaikų saugumą“, – sakė ji.

Visagine ministrė aplankė iš Ukrainos atvykusią 21 vaiką globojančią šeimą.

„Jie visi rado saugią aplinką ir saugų prieglobstį, juos atlydėjo, kaip sako vaikai, jų tėtis. Mama turėjo pasilikti, ji dirba atsakingą darbą ligoninėje, rūpinasi maistu“, – teigė M.Navickienė.

Ministrės duomenimis, šiuo metu Lietuvoje užtenka norinčiųjų globoti nelydimus ukrainiečių vaikus. Laikinai globa registravosi per 400 Lietuos šeimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas