2017 07 08

Lietuviai išsiskiria jautrumu lazdyno riešutams ir pelyno žiedadulkėms

Minint Tarptautinę alergijos dieną, mokslininkai pastebi, kad pastaraisiais metais daugėja šio tipo susirgimų. Juos vis dažniau lemia ne tik gamtoje esantys dirgikliai, bet ir nenatūralūs maisto produktai, vaistai, buitinė chemija.
Žiedadulkių kelionė
Žiedadulkių kelionė / „Scanpix“ nuotr.

Tyrimai rodo, kad šiandien maždaug vienas iš trijų planetos gyventojų kenčia nuo vienokios ar kitokios alergijos formos. Beveik 40 proc. vaikų kamuoja išbėrimai su niežuliu.

Vilniaus universiteto mokslininkai, kartu su kolegomis iš kitų šalių, atlikę genetinius ir naujagimių tyrimus, nustatė, kad europiečiai jautriausi sojai, kiviams, žemės riešutams ir sezamo sėkloms.

Lietuviai išsiskiria pagal jautrumą lazdyno riešutams bei pelyno žiedadulkėms.

Taip pat pastebėta, kad alergiškumą skatina didėjanti aplinkos tarša, cheminių medžiagų vartojimas, stresas. Alergija gali išsivystyti ir tada, jei stengiamasi gyventi pernelyg steriliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis