Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 01

Lietuviai svarsto sekti latvių sprendimu uždrausti RT, komisija laukia URM pozicijos

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) svarsto galimybę sekti Latvijos pavyzdžiu drausti Rusijos valdžios kontroliuojamos RT grupės televizijos programas, tačiau sprendimą priims tik sulaukusi Užsienio reikalų ministerijos pozicijos dėl Europos Sąjungos (ES) sankcijų taikymo, sako komisijos pirmininkas Mantas Martišius.
Lietuvos radijo ir televizijos komisija
Lietuvos radijo ir televizijos komisija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot jo, komisija pati sprendimų, susijusių su ES sankcijomis, šiuo atveju priimti negali.

„LRTK yra pasirengusi priimti sprendimus dėl kanalų sustabdymo pagal ES sankcijas, jei būtų gauta kompetentingos už sankcijų įgyvendinimą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos išvada“, – BNS trečiadienį sakė M.Martišius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Martišius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Martišius

Latvijos nacionalinė elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba (NEPLP) antradienį nusprendė uždrausti retransliuoti septynis RT kanalus, motyvuodama tuo, kad juos kontroliuoja į ES sankcijų sąrašą įtrauktas Dmitrijus Kiseliovas. Latvijos tarnyba paragino kitas Bendrijos nares padaryti tą patį.

RT, kuri anksčiau vadinosi „Russia Today“, yra televizijos kanalų tinklas transliuojantis anglų, ispanų, arabų bei kitomis kalbomis ir skleidžiantis Kremliui palankų turinį.

NEPLP teigimu, draudimas taikomas kanalams RT, „RT HD“, „RT Arabic“, „RT Spanish“, „RT Documentary HD“, „RT Documentary“ ir „RT TV“.

D.Kiseliovas į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą įtrauktas dėl svarbaus vaidmens Rusijos propaganda remiant 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją ir tebesitęsiančią Rusijos karinę veiklą Ukrainos rytuose ir pietryčiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas