Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 09

Lietuviai varo žiemą lauk, ši spyriojasi

Šeštadienį Lietuvos gyventojai pradėjo iš savo kiemo vyti žiemą. Tačiau pastaroji, panašu, pasiduoti nelinkusi – į Užgavėnių renginius išsiruošusius gyventojus ji pasitiko sniegu.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės Gedimino prospektas šeštadienio rytą – gyvesnis nei įprasta. Čia prekeiviai ruošiasi padėti Vilniaus gyventojams ir svečiams išvyti žiemą – kepa blynus, ruošia karštą šokoladą, kavą ir arbatą, ant prekystalių krauna kepures, pirštines ir pan.

 

Gyventojai į miesto centrą plūsta iš lėto. Tik prasidėjus šventinei mugei – 11 val. – po Gedimino prospektą vaikščiojo vos kelios dešimtys dar prisnūdusių žmonių. Kai kuriems magėjo paskanauti blynų, tačiau jie dar nebuvo iškepti, todėl, pažiūrėjus kainas, smaližiams teko eiti toliau ir laukti, kol blynai pagaliau bus iškepti.

Pirtį žiemai gyventojai turėtų užkurti gerokai popiet – nuo 16 val. Gedimino prospekte prasidės Užgavėnių persirengėlių – pėsčių ar važiuotų, dainuojančių ir šokančių čigonų, meškų, giltinių, velnių ir kitų pasirodymai, kartu šoks, dainuos folkloro ansambliai „Jorė”, „Kadagys”, „Kūlgrinda”, „Rasoda”, „Ratilio”, „Ūla”, „Vilniaus gija”, liaudies dainų klubas „Raskila”.

Žiemą lauk įnirtingai iš kiemo varys ir kauniečiai, šiauliečiai, klaipėdiečiai, į Rumšiškes susirinkusieji. Daugiau informacijos apie Užgavėnių renginius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas