„Šviežiai spaustas sultis žmonės aktyviai perka pavasarį, kai nori sustiprinti organizmą, o vasarą pageidaujama atsigaivinti sveiku gėrimu. Pagal šviežiai spaustų sulčių pardavimus MAXIMA parduotuvėse matyti, kad lietuviams labiausiai patinka šviežiai spaustų morkų sultys. Jų per 7 šių metų mėnesius pardavėme apie 36 tūkstančius litrų, antroje vietoje rikiuojasi šviežiai spaustos apelsinų sultys, trečioje – šviežios morkų ir obuolių sultys“, – sako Aidas Poleninas, MAXIMA LT, UAB, Maisto gamybos departamento direktorius.
Anot A. Polenino, prasidėjus šviežių daržovių ir vaisių sezonui, žmonės dažniausiai renkasi lietuviškų daržovių ir vaisių sultis – morkų, obuolių, taip pat jų derinius. Šviežiai spaustos burokėlių, citrinų sultys populiariausios žiemos mėnesiais, greipfrutų – pavasarį, ananasų sultys – vasarą. Dažniausiai klientai šviežiai spaustoms sultims pasirenka pusės litro talpos butelį.
Rinkdamiesi ne šviežiai spaustas sultis, lietuviai pirmenybę teikia multivitaminų, apelsinų, ananasų, vynuogių sultims. Klientų prekių krepšeliuose dažnai atsiduria ir sulčių gėrimai – aviečių, rabarbarų. Iš daržovių sulčių populiariausios – pomidorų. Palyginti su pernai metais, per pirmus du vasaros mėnesius sulčių kategorijos gėrimų pardavimai MAXIMA parduotuvėse išaugo daugiau kaip 15 proc.
Vaisių bei daržovių sultys – vitaminų ir energijos šaltinis. Sveikiausios yra šviežiai spaustos, neapdorotos sultys. Jos gerina medžiagų apykaitą, stiprina organizmą, gydo nuo peršalimo ligų, infekcijų.