Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 28 /12:42

Lietuvoje – 105 nauji COVID-19 atvejai, mirė dar vienas žmogus, virusas plinta Kelmės įmonėje, Raseinių rajone serga jau 240 žmonių

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 105 nauji koronaviruso atvejai, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Iki šiol šalyje nustatyti 4490 susirgimai. Šiuo metu serga 2050, o pasveiko – 2327 žmonės. Taip pat pranešta apie dar vieną mirtį nuo COVID-19. Raseinių rajono savivaldybė pranešė, kad rajone jau serga 240 žmonių.
COVID-19 punktas Radviliškyje
COVID-19 punktas Radviliškyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad 44 atvejai registruoti Kauno, 29 Šiaulių, 28 Vilniaus, 3 Panevėžio ir 1 Klaipėdos apskrityse.

Pasak NVSC, 1 mirties atvejis užfiksuotas Vilniuje. Asmuo priklausė rizikos grupei dėl amžiaus.

Per vakar parą patvirtinti 3 įvežtiniai atvejai iš Vokietijos Šiaulių apskrityje, Rusijos Kauno apskrityje ir Jungtinės Karalystės Vilniaus apskrityje.

Kol kas 16 asmenų, kuriems per vakar parą patvirtinta koronavirusinė infekcija, negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Specialistai nagrinėja šių užsikrėtusiųjų maršrutus, tad statistika dar gali keistis, jei būtų rastos sąsajos tarp atskirų atvejų.

Po kontakto, bet ne židiniuose, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 43 asmenys, tačiau atvejai, šiuo metu turimais duomenimis, nepriskiriami infekcijos židiniams.

Židiniuose per vakar parą užfiksuoti 43 atvejai

Šiaulių apskrityje 3 antriniai atvejai patvirtinti VšĮ Šiaulių Respublikinėje ligoninėje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 41 atvejis.

1 užfiksuotas atvejis Radviliškio ligoninės protrūkyje. Su šiuo protrūkiu jau siejama 115 atvejų.

Šiauliuose su įmone UAB „Ignitis“ siejami 3 per vakar parą patvirtinti atvejai. Su šiuo židiniu iš viso jau siejama 5 atvejai.

Per vakar parą 7 nauji patvirtinti atvejai yra susiję su UAB „Kelmės pienine“. Su šiuo židiniu jau siejama 11 atvejų.

1 antrinis atvejis, siejamas su Šiaulių teisėsaugos įstaigomis. Iš viso su šiuo atveju siejama 16 atvejų.

Panevėžio apskrityje 1 antrinis atvejis patvirtintas metalo apdirbimo įmonės darbuotojo artimajam. Su šiuo židiniu jau siejama 9 atvejai.

Vilniaus apskrityje 4 atvejai ir vienas iš jų antrinis siejamas su protrūkiu City Dance. Viso su šiuo protrūkiu siejama 38 atvejai.

Per vakar parą patvirtinti 4 atvejai yra susiję su ansamblio „Lietuva“ protrūkiu. Su juo siejamas jau 31 atvejis.

Kauno apskrityje 3 nauji atvejai patvirtinti Raseinių savivaldybėje. Patikslintais duomenimis, su šiuo protrūkiu jau susiję 40 atvejų.

5 nauji atvejai iš jų 3 antriniai patvirtinti Raseinių choro „Šatrija“ protrūkyje. Su šiuo židiniu jau siejami 25 atvejai.

1 antrinis atvejis patvirtintas Raseinių policijos komisariate. Šiame židinyje jau patvirtinti 39 atvejai.

Per vakar parą 6 nauji atvejai patvirtinti Viduklės lopšelyje-darželyje. Šiame židinyje jau užfiksuoti 22 atvejai.

Blinstrubiškių socialinės globos namuose per vakar parą patvirtintas 1 antrinis atvejis. 18 atvejų jau siejama su šiuo židiniu.

2 nauji atvejai patvirtinti Valstybinio Kauno muzikinio teatro protrūkyje. Su šiuo protrūkiu siejami jau 4 atvejai.

1 naujas atvejis patvirtintas Erudito licėjaus židinyje. Su šiuo protrūkiu jau siejami 9 atvejai.

Raseinių rajone jau serga 240 žmonių

Vienu karščiausių koronaviruso židinių tapusio Raseinių rajono savivaldybė pirmadienį pranešė, kad, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, rugsėjo 28 d. Raseinių rajone sergančiųjų COVID-19 skaičius siekia 240. Raseinių rajono savivaldybės administracijoje patvirtintų atvejų skaičius – 40 (įskaitant pirminius ir antrinius atvejus).

Iš viso su Blinstrubiškių socialinės globos namais siejama 17 atvejų. Įstaigos direktorės Rasos Šebelskienės teigimu, padėtis globos namuose kontroliuojama. „Manau, kad stabilizavome padėtį, nes sergančiuosius atskyrėme ir izoliavome“, – teigė ji. Per dvi dienas šioje įstaigoje buvo atlikti tyrimai visiems gyventojams ir darbuotojams, naujų atvejų nenustatyta.

Penktadienį Raseiniuose veikiančiame mobiliajame punkte iš 94 ėminių 33 buvo teigiami, šeštadienį iš 58 – 16 teigiamų, sekmadienį iš 59 ėminių – 7 teigiami.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 28 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 4490
  • Sergančių žmonių skaičius: 2052
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 105
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 92
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 19
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 2327
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 22147

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 266

Savaitgalį – 201 naujas atvejis

Pirmadienį pranešama, kad, Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) atnaujinus labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių sąrašą, nuo pirmadienio bus privaloma izoliuotis atvykus iš Vokietijos, Islandijos ir San Marino, su tam tikromis išimtimis – Lenkijos ir Estijos.

Tuo metu savaitgalį buvo nustatytas 201 naujas COVID-19 užsikrėtimo atvejis. 111 iš jų buvo patvirtinti šeštadienį.

Sekmadienį pranešta apie dar dvi mirtis nuo koronaviruso.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai savaitgalį sakė, kad situacija išlieka sudėtinga, tačiau naujų židinių šiuo metu nenustatoma.

„Tikrai dar skaičiuojama labai daug atvejų židiniuose, situacija labai sudėtinga, apie tą nusiraminimą dar nėra kalbos, tačiau naujų židinių nepastebėjome, neužfiksavome – bent tiek gerai. (...) Ir visoje Lietuvoje naujų židinių bent per šią parą nenustatyta“, – BNS šeštadienį komentavo A.Vžesniauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai