Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 13 /11:43

Lietuvoje – 21 naujas koronaviruso atvejis: 8 – Vilniaus apskrityje, iš kurių 2 susiję su baru „Bardakas“

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša skelbia, kad per praėjusią parą Lietuvoje nustatytas 21 naujas koronaviruso atvejis, iš kurių 6 yra įvežtiniai. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad 8 nauji atvejai registruoti Vilniaus, 7 – Klaipėdos, 5 – Kauno apskrityse. Dar 1 COVID-19 ligos atvejis patvirtintas Panevėžio apskrityje. Epidemiologams neaišku, kaip užsikrėtė 6 žmonės.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Šiuo metu serga 547 pacientai, o 1689 žmonės – jau pasveiko. Iš viso Lietuvoje buvo patvirtinti 2330 koronaviruso atvejai.

„Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 9 žmonės, 6 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Įvežtinių atvejų per praėjusią parą registruoti 6“, – pranešime žiniasklaidai dėsto NVSC.

Įvežtiniai atvejai – iš Ukrainos, Uzbekistano, Lenkijos

3 iš per vakar patvirtintų įvežtinių atvejų nustatyti Klaipėdos apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta asmenims, grįžusiems iš Lenkijos, iš kurių 1 jaučia infekcijai būdingus simptomus. Dar vienam žmogui Klaipėdos apskrityje infekcija nustatyta, grįžus iš Ukrainos.

Taip pat du įvežtiniai atvejai – iš Ukrainos ir Uzbekistano – patvirtini Kauno apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta į Kaune veikiančią logistikos įmonę dirbti atvykusiems užsieniečiams. Asmenys koronavirusui būdingų simptomų nejaučia, testuoti profilaktiškai.

Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 9 žmonės

2 atvejai, nustatyti per vakar parą Vilniuje, siejami su židiniu Vilniaus senamiestyje veikiančiame bare „Bardakas“. Asmenims yra pasireiškę koronavirusui būdingi simptomai. Su šiuo židiniu šiuo metu siejami 6 atvejai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bardakas“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Bardakas“

Dar 7 žmonės – 4 Vilniaus, po 1 – Kauno, Panevėžio ir Klaipėdos apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

6 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 6 asmenys: po 2 Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse. 5 asmenys tirti dėl jaučiamų koronavirusui būdingų simptomų, 1 – profilaktiškai. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kas asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugpjūčio 13 d. 9 val. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2330
  • Sergančių žmonių skaičius: 547
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 21
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 81
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 13
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1689
  • Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 3213

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 143

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą, skelbiamas ČIA.

Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas ČIA.

Šią savaitę, nuo rugpjūčio 10 d. iki rugpjūčio 14 d. imtinai, Ignalinos, Prienų, Šalčininkų, Molėtų, Kupiškio, Kauno, Panevėžio ir Vilniaus rajonų, taip pat Panevėžio, Visagino ir Kauno miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos. Šiose 11-oje savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atnaujinti koronavirusu užsikrėtusių asmenų maršrutai Lietuvoje: kas, kur, kada buvo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas