Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 07

Lietuvoje baigtos „Brilliant Jump 2020“ pratybos

Baigėsi vienos didžiausių šiais metais regione vykdytos NATO aljanso pratybos „Brilliant Jump 2020“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
„Brilliant Jump 2020“ pratybos
„Brilliant Jump 2020“ pratybos / Lietuvos kariuomenės

Pirmą kartą Lietuvos teritorijoje surengtose tarptautinėse perdislokavimo pratybose kariai iš Lenkijos, Ispanijos, Čekijos ir Lietuvos treniravosi veikti kaip itin aukštos parengties jungtinės NATO greitojo reagavimo pajėgų grupė.

Tokio lygmens pasirengimo vykdyti užduotį mokymai tarptautiniams greito reagavimo pajėgumams Europoje vyko tik antrą kartą.

Pratybų metu per beveik devynias dienas panaudojant oro, jūrų, geležinkelio ir kelių tinklą iš Lenkijos, Ispanijos ir Čekijos į Lietuvą atvyko per 1800 karių ir beveik 600 vienetų įvairios paskirties karinės technikos.

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sako, kad per pratybas NATO gyvai pademonstravo, kad yra pajėgi per nustatytą laiką permesti didelį karinių pajėgų kiekį sąjungininkams paremti: „Turėjome galimybę realiai pasitikrinti kaip veikia mūsų, kaip priimančios šalies, logistinė grandinė bei kaip tam yra pritaikyta mūsų infrastruktūra, ką reikia tobulinti“.

Pasibaigus tarptautinėms pratyboms sąjungininkų kariniai vienetai, įvykdę jiems nustatytas pratybų užduotis, grįžta į savo valstybėse esančias nuolatinės dislokacijos vietas, todėl lapkričio 7-10 dienomis planuojama, kad Lietuvos keliais ir toliau judės karinės technikos konvojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas