Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 22 /14:46

Vilniuje bus eksponuojamas Ukrainos pajėgų pamuštas rusų tankas

Ukrainos gynybos ministerija paskelbė, kad vasario 24 d. keturių šalių – Vokietijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – piliečiai vienu metu pamatys, kad Rusijos tankai į Europą gali įvažiuoti tik per Ukrainą kaip muziejiniai eksponatai. Rusijos invazijos į Ukrainą dieną šiose šalyse bus eksponuojami Ukrainos pajėgų pamušti rusų tankai. Į Lietuvą atvežtas Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas T-72B bus eksponuojamas Vilniuje, Katedros aikštės prieigose.
Į Vokietiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją keliauja Ukrainoje pamušti rusų tankai
Į Vokietiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją keliauja Ukrainoje pamušti rusų tankai / Ukrainos gynybos ministerijos nuotr.

„Laisvasis pasaulis sukūrė „tankų koaliciją“, kad padėtų Ukrainai laimėti šį karą. Artimiausiu metu laukiame pirmųjų partnerių tankų su apmokytomis ukrainiečių įgulomis.

Tuo tarpu praėjusią naktį 4 Rusijos tankai „įsiveržė“ į ES ir NATO. Tačiau, kaip sakoma, yra niuansų. Ačiū Ukrainos kariams.

Ukrainos gynybos ministerijos nuotr./Į Vokietiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją keliauja Ukrainoje pamušti rusų tankai
Ukrainos gynybos ministerijos nuotr./Į Vokietiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją keliauja Ukrainoje pamušti rusų tankai

Vasario 24 d. keturių šalių – Vokietijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – piliečiai vienu metu pamatys, kad Rusijos tankai į Europą gali įvažiuoti tik per Ukrainą kaip muziejiniai eksponatai.

Vasarą mūsų draugai Lenkijoje ir Čekijoje surengė pirmąsias tokias parodas.

Tai taip pat turėtų būti signalas rusams. Europa iš arti pamatys jų tikrąjį veidą. Kuris anksčiau kėlė totalinę baimę, o dabar vis labiau kelia pasibjaurėjimą ir panieką.

Daugiau europiečių įsitikins, kad Rusija gali ir turi būti nugalėta mūšio lauke. Ir geriau tai padaryti Ukrainoje, kad nereikėtų stabdyti priešo savo namuose. Šlovė Ukrainai!“ – pranešime cituojamas Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Vilniuje bus eksponuojamas šalia Katedros aikštės

Į Lietuvos sostinę atgabentas trofėjinis tankas bus eksponuojamas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės nuo vasario 24 d. iki kovo 16 d.

„Visi rusų tankai turi tapti Ukrainos trofėjais. Privalome ir toliau remti Ukrainą, kad kuo greičiau būtų pasiekta pergalė. Lietuvos karinė parama Ukrainai jau siekia 409 mln. eurų.

Aktyviai prisideda ir visuomenė – tiek aukodama koviniams dronams, tiek radarams. Tai rodo, kad mes visi aiškiai suprantame, kokia svarbi yra ši kova ir ką ji reiškia visos Europos saugumui“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai cituojamas ministras Arvydas Anušauskas.

Jis teigia dėl tanko eksponavimo su O.Reznikovu galutinai sutaręs Ramštaino susitikimo metu sausio mėnesį.

Skaičiuojama, kad karo išvakarėse rusų kariai turėjo daugiau nei 2250 įvairių modifikacijų T-72B vienetų. Ukrainos kariams pavyko sunaikinti ir perimti ne mažiau kaip 450 šių tankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi