Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 10 /13:23

Patvirtintos 22 mirtys nuo koronaviruso, dar 23 – sunkios būklės, iš viso šalyje serga 999 žmonės

Lietuvoje patvirtinti dar 44 koronaviruso atvejai. Iš viso infekcija šalyje serga 999 žmonės, penktadienio rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Koronaviruso infekcija Lietuvoje nusinešė jau 22 žmonių gyvybes, 8 žmonės pasveiko.
Uždaryta vaikų žaidimų aikštelė
Uždaryta vaikų žaidimų aikštelė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Per parą ištirti 3242 ėminiai, iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 36 051.

Neištirtų mėginių nuo ketvirtadienio liko vos 40. Daugiausia ėminių, 1524, ištyrė Kauno klinikos.

Koronavirusas Lietuvoje. Balandžio 10 d.
Koronavirusas Lietuvoje. Balandžio 10 d.

Dėl koronaviruso plitimo Vyriausybė kovo 16 dieną paskelbė visuotinį karantiną, dar anksčiau – ekstremalią situaciją. Trečiadienį nuspręsta karantiną pratęsti iki balandžio 27 dienos, o nuo penktadienio Velykų savaitgaliui – ir suvaržyti judėjimą. Visas trečiadienio naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje skaitykite čia.

Visas naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje ketvirtadienį sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Mirė 22 asmenys

14:20

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pateikė naujausią informaciją apie koronavirusą Lietuvoje.

Ligoninėse penktadienį gydomi 130 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, 23 iš jų yra sunkios būklės.

Ministro teigimu, reanimacijoje šiuo metu yra 14 pacientų, 9 asmenims dirbtinai ventiliuojami plaučiai, dar 36 pacientai naudoja deguonies terapiją.

„Dalis informacijos pasiekė iš gydymo įstaigų šiek tiek vėluodama, turime 22 koronaviruso mirtis“, – sakė ministras.

Pasveiko dar vienas kretingiškis

13:26

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius penktadienį savo paskyroje feisbuke paskelbė sulaukęs džiugaus patvirtinimo, kad pasveiko dar vienas kretingiškis, kuriam buvo nustatytas koronavirusas.

„Nuoširdžiai dėkoju medikams ir visam Klaipėdos universitetinės ligoninės, kur gydėsi pasveikęs kretingiškis, kolektyvui“, – rašo meras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiuo metu koronavirusas iš viso yra nustatytas 15 Kretingos rajono gyventojų. Iš jų jau pasveiko – 2.

Du joniškiečiai pasveiko

13:24

Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius savo paskyroje feisbuke pranešė, kad patvirtinta, jog COVID-19 virusu užsikrėtę 2 Joniškio rajono gyventojai jau pasveiko.

„Linkiu stiprybės kitiems sveikstantiems. O mums kantrybės ir vilties, kad viskas, kas bloga praeitų kuo greičiau. Ir jei per šventes būsime išmintingi, ir saugosime artimuosius, galėsime didžiuotis vieni kitais!“, – rašo V.Gailius.

Joniškio rajone patvirtinta 14 COVID-19 atvejų. Dauguma joniškiečių susirgo po kovo viduryje „Atostogų parke“ vykusios vestuvių metinių puotos, po kurios koronavirusas išplito ir į kitus rajonus.

Ligoninėse – 130 koronavirusu užikrėtusių žmonių, 23 iš jų – sunkūs

13:22

Ligoninėse penktadienį gydomi 130 koronavirusu užikrėtusių žmonių, 23 iš jų yra sunkios būklės, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak jos, devyniems Intensyvios terapijos skyriuose gulintiems pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, likusiems sunkiems ligoniams prijungti deguonies aparatai. 

Tyrimai Marijampolės ligoninėje: dar trys COVID-19 atvejai

13:15

Marijampolės meras Povilas Isoda penktadienį pranešė, kad ketvirtadienį ištirti likusieji 135 koronaviruso židiniu tapusios Marijampolės ligoninės darbuotojai ir 7 pacientai. Liko netirti tik 71 darbuotojas, kuris karantino metu atostogavo ar dėl kitų priežasčių nedirbo ir negalėjo atvykti tyrimams.

Penktadienio ryto duomenimis, gauti 3 teigiami atsakymai: 1 pacientas ir 2 ligoninės darbuotojai (slaugytojas ir slaugytojo padėjėjas). Iš viso ligoninėje nustatyti 19 sergančių darbuotojų ir 12 pacientų. Šiuo metu ligoninėje yra gydomi 62 pacientai.

„Yra duomenų apie galimą infekcijos kontrolės nesilaikymą, tyrimai ir stebėjimai atliekami nuolat, vertinimai bus ištyrus visas aplinkybes.

Galima pasidžiaugti, kad ligoninėje užtikrintas skubios pagalbos teikimas, esamų pacientų gydymas ir ligoninės higieninė priežiūra (valymas, dezinfekavimas).

Artimiausiu metu bus pradedami atlikinėti pakartotiniai tyrimai darbuotojams, kurie yra saviizoliacijoje, jeigu testai bus neigiami, žmonės galės grįžti į darbus“, – savo paskyroje feisbuke rašo P.Isoda.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 999, Latvija – 612, Estija – 1258

12:06

Baltijos šalyse iki penktadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 2869 naujojo koronaviruso atvejai, 17 mirčių užfiksuota Lietuvoje, 24 – Estijoje, dvi – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 999 atvejai, atliktas 36051 tyrimas, mirė 17 žmonių.

Latvija: patvirtinta 612 atvejų, atlikti 26656 tyrimai, mirė 2 žmonės.

Estija: patvirtinti 1258 atvejai, atlikti 27883 tyrimai, mirė 24 žmonės.

Patvirtintas septynioliktasis mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejis

08:15

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad Lietuvoje patvirtintas septynioliktasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo mirė Respublikinės Šiaulių ligoninės klinikoje, skirtoje priimti pacientus, įtariamus dėl COVID-19 susirgimo. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Paskutinis atnaujinimas 2020-04-10 08:15

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas