Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 05 22

Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis ir Tiūringijos žemės vadovybė aptarė dvišalį bendradarbiavimą

Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis trečiadienį lankėsi Erfurte, kur su Tiūringijos žemės vadovybe aptarė artėjantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos (ES) tarybai, Lietuvos ir šios vidurio Vokietijos žemės bendradarbiavimą, parlamentų ir savivaldybių partnerystės plėtrą.
Deividas Matulionis ir Andreasas Bauseweinas
Deividas Matulionis ir Andreasas Bauseweinas / URM nuotr.

Ambasadorius susitiko su Tiūringijos ministre pirmininke Christine Lieberknecht, žemės parlamento landtago pirmininke Birgit Diezel ir Tiūringijos sostinės Erfurto miesto meru Andreasu Bauseweinu.

Per pokalbį su Tiūringijos premjere sutarta Erfurte organizuoti dvišalį ekspertų susitikimą, kur būtų aptarta Vokietijos patirtis sprendžiant žemės ūkio paskirties žemės pardavimo klausimus, siekiant racionalesnio dirbamosios žemės naudojimo ir užkertant kelią spekuliacinio pobūdžio sandoriams.

Tiūringijos žemės vadovybė taip pat pasiūlė organizuoti konsultacijas atsinaujinančios energetikos, ypač biodujų katilinių plėtros, klausimais. Šioje srityje Tiūringija turi sukaupusi didelę patirtį.

Lietuva su šia Vidurio Vokietijos žeme palaiko itin glaudžius ryšius. Žemės landtage veikia draugystės su Lietuva grupė, 1997 m. buvo pasirašytas Lietuvos Seimo ir Tiūringijos landtago susitarimas. Vilnius ir Erfurtas yra susigiminiavę miestai. Erfurtas taip pat buvo pirmasis Vokietijos miestas, su kuriuo Lietuvos sostinė dar 1972 m. pasirašė partnerystės susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas