Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 01

Lietuvos apeliacinis teismas: Klaipėdos universitetinė ligoninė įrangą pirko teisėtai

Lietuvos apeliacinis teismas pakartotinai išnagrinėjo civilinę bylą pagal ieškovės UAB „Baltikameda“ apeliacinį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo 2020 m. vasario 28 d. sprendimo pagal ieškovės ieškinį atsakovėms Klaipėdos universitetinei ligoninei ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai dėl viešojo pirkimo sąlygų pripažinimo neteisėtomis bei viešojo pirkimo nutraukimo ir konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas buvo priėmęs teisingą sprendimą: konkursas įrangai pirkti buvo organizuotas teisėtai ir neapribojo tiekėjų konkurencijos.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Itin sudėtinga, reikalaujanti specifinių techninių ir mokslinių žinių byla buvo nagrinėjama apeliacinės instancijos teisme po to, kai Lietuvos Aukščiausiasis Teismas panaikino Lietuvos apeliacinio teismo 2020 m. gegužės 21 d. nutarties dalį, kuria palikta nepakeista Klaipėdos apygardos teismo 2020 m. vasario 28 d. sprendimo dalis atmesti ieškinio reikalavimus, bei perdavė šią bylos dalį nagrinėti iš naujo. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nurodė, kad apeliacinės instancijos teismas išvadą dėl ginčijamų pirkimo sąlygų teisėtumo padarė objektyviai neįvertinęs jų tinkamumo, o tik remdamasis perkančiosios organizacijos asmens procesiniuose dokumentuose nurodytais argumentais, paaiškinimais, moksliniais straipsniais, neįvertinęs ekspertizės skyrimo reikalingumo.

Lietuvos apeliacinis teismas atliko įrodymų tyrimą, paskirdamas ekspertizę medicinos fizikos srityje. Ekspertizės išvados patvirtino faktą, kad pirmosios instancijos teismo sprendimas buvo teisėtas ir teisingas.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas