Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

Lietuvos banką paveikti žadėjusio vilniečio byla perduota teismui

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai ištyrė baudžiamąją bylą, kurioje vilnietis Valdemaras Aleksiukas yra įtariamas prekyba poveikiu.
Lietuvos bankas
Lietuvos bankas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT atliko ikiteisminį tyrimą ir medžiagą pateikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorams kaltinamajam aktui surašyti. Rugsėjo 22 d. prokurorai bylą perdavė nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

V.Aleksiukas įtariamas tuo, kad nurodęs, jog gali daryti įtaką Lietuvos banko Priežiūros tarnybai vadovaujantiems ir sprendimus priimantiems darbuotojams, iš vienos kredito unijos atstovų reikalavo didelės vertės, t. y. daugiau nei 50 000 eurų, kyšio ir už tai žadėjo paveikti minėtus Lietuvos banko darbuotojus ir užtikrinti, kad Lietuvos bankas, atlikdamas veiklos priežiūrą ir nustatęs kredito unijos veiklos pažeidimus, neatšauktų pastarosios licencijos ir nesustabdytų veiklos.

V.Aleksiukas, reikalaudamas duoti kyšį, siūlė ir savo kaip tarpininko paslaugas, sutvarkant visas iškilusiais problemas, susijusias su Lietuvos banko patikrinimo metu minėtoje kredito unijoje nustatytais pažeidimais.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad V.Aleksiuko teiginiai apie jo ryšius su Lietuvos banko darbuotojais yra išgalvoti, o jokių realių sąsajų su pastaraisiais jis neturėjo.

Baudžiamajame kodekse už šią nusikalstamą veiką (prekybą poveikiu) numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas