Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 08

Lietuvos kariai Suomijoje treniruojasi su naujausia NATO sąjungininke

Lietuvos kariuomenės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto pėstininkų bataliono kariai su šarvuočiais „M-113“ gegužės 1-14 d. dalyvauja tarptautinėse pratybose „Arrow 23“, Pohjankangas šaudymo ir pratybų poligone Suomijoje. Pratybų tikslas – sustiprinti mechanizuotų vienetų sąveiką mūšio sąlygomis, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė / Tomo Kavaliausko nuotr.

Šiose pratybose bendrai treniruojasi 2200 karių, tarp kurių daugiau nei tūkstantis Suomijos šauktinių ir apie 850 sąjungininkų karių iš Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Latvijos ir Lietuvos sausumos pajėgų.

Pratyboms pasitelkta apie 400 transporto priemonių, tarp kurių pėstininkų kovos mašinos „Warrior“ (Jungtinė Karalystė), šarvuočiai „Pasi“ (Latvija), šarvuočiai M113 (Lietuva), pėstininkų kovos mašinos CV90 (Estija), taip pat pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir tankai „Abrams“ (Jungtinės Amerikos Valstijos). Pratybų metu taip pat vykdomos Karinių oro pajėgų oro paramos operacijos.

Pirmąją pratybų savaitę vyko lauko taktikos pratybos, o antrąją vyksta mechanizuotų vienetų kovinio šaudymo pratybos. Pratybose dalyvaujantys Suomijos kariuomenės kariai daugiausia yra šauktiniai, tad pratybos „Arrow 23“ jiems yra puiki galimybė treniruotis ir tobulinti žinias su sąjungininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas