Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 14

Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybai vadovaus pulkininkas A.Dzidzevičius

Liepos 14 d., trečiadienį, Vilniuje esančiame Lietuvos nacionalinio muziejaus Senajame Arsenale įvyko iškilminga Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos vado pasikeitimo ceremonija. Penkerius metus Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybai vadovavusį pulkininką Ramūną Baroną pakeitė Gynybos štabo karininkas pulkininkas Arūnas Dzidzevičius, pranešė Lietuvos kariuomenė.
Lietuvos kariuomenės vadas perduoda vėliavą naujajam Logistikos valdybos vadui
Lietuvos kariuomenės vadas perduoda vėliavą naujajam Logistikos valdybos vadui / Ievos Budzeikaitės nuotr.

„Logistikos valdybai ir jos vadui teko ypatingi išbandymai užtikrinant efektyvią logistiką sugrįžtant Lietuvos kariams iš Afganistano, aprūpinant šauktinius, savanorius ir atvykstančius mūsų sąjungininkus. Džiaugiuosi girdėdamas Aljanso karių padėkos žodžius už tai, ką darome čia Lietuvoje, priimdami juos ginti mūsų valstybę“, – tvirtino ceremonijoje dalyvavęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Jei nėra logistikos, nėra ir kovos. Dėkoju penkis metus Logistikos valdybai vadovavusiam plk. Ramūnui Baronui už atliktas visas jo vadovavimo metu skirtas užduotis. Naujam vadui linkiu perimti ir tęsti vadovavimą pajėgoms, kurios, drįstu sakyti, yra pagrindas karinių operacijų sėkmei, pradedant nuo pratybų ir treniruočių etapo, baigiant kompleksinėmis įvairaus spektro operacijomis,“ – teigė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. V. Rupšys.

Lietuvos kariuomenės vadas pabrėžė, kad pastarieji metai Lietuvos kariuomenei stiprinant gynybinius pajėgumus buvo kupini įvairių iššūkių, jų didelė dalis buvo vienaip ar kitaip susijusi su logistika. Didžiąją dalį jų pavyko laiku įveikti.

„Kario aprūpinimas yra labai atsakingas procesas, kurį atlieka daugybė savo srities profesionalų, jų indėlio į krašto gynybą reikšmė šiandieniniame pasaulyje tampa vis reikšmingesnė“, – prieš pradėdamas vykdyti pareigas, sakė naujasis Logistikos valdybos vadas pulkininkas A.Dzidzevičius.

Plk. R.Baronas skiriamas į Lietuvos Respublikos nuolatinių atstovybių prie Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos ir Europos Sąjungos karinio atstovo pavaduotojo Europos Sąjungai pareigas.

Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybai keliamas tikslas – efektyviai rengti ir palaikyti logistinius pajėgumus, kurie užtikrintų Krašto apsaugos sistemos institucijų ir jų padalinių logistinį aprūpinimą ir paramą Lietuvoje ir už jos ribų. Logistikos valdyba užtikrina bendrąją logistinę paramą, medicininę paramą ir sveikatinimo veiklą, karinio tranzito ir judėjimo kontrolę, paramą geoerdvine informacija, teikia priimančios šalies paramą, vykdo kitus jai numatytus uždavinius. Šiuo metu Logistikos valdybą sudaro: Vadovybė, Judėjimo kontrolės centras, Daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba, Karo kartografijos centras karo kartografijos centras, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionas, Įgulų aptarnavimo tarnyba ir Depų tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas