Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 26

Lietuvos lenkų sąjunga pasipiktino Juzefo Pilsudskio kapo išniekinimu ir grasinimais Valdemarui Tomaševskiui

Lietuvos lenkų sąjunga šeštadieninį išpuolį pavadino „politinio šovinizmo aidu tapusia primityvia provokacija“.
J.Pilsudskio širdies ir motinos kapas gausiai lankomas lenkų turistų.
J.Pilsudskio širdies ir motinos kapas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lapkričio 24 dieną Rasų kapinėse prie Juzefo Pilsudskio širdies kapo rasta kartoninė dėžė, ant kurios užrašyta: „TNT“, „Atsargiai, bomba“, „Kvieskit mentus“, „Lenkai mirs“. Taip pat ten buvo grasinimas susidoroti ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovu Valdemaru Tomaševskiu.

„Šeštadieninis įvykis sukėlė didelį pasipiktino tiek tarp Lietuvos lenkų, tiek ir Lenkijoje bei buvo garsiai aptarinėjamas spaudoje ir interneto tinklalapiuose. Pastaraisiais metais tai yra jau ne pirmas antilenkiškas atvejis, nukreiptas prieš patriotiškiausius lenkų jausmus, šiuo atveju sujungtas kartu su grasinimais asmeniui, atstovaujančiam konkrečiai politinei nuomonei“, – rašoma pranešime.

Šis atsitikimas vadinamas „eiline provokacija, nukreipta prieš LLRA, kuri stiprina savo politinę įtaką Lietuvoje“. O į kiekvieną provokaciją esą reikia reaguoti ramiai.

Pranešime netiesiogiai užsimenama apie naujajame Seime opozicine tapusią Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionių demokratų partiją. Esą „vienintelė teisinga“ politinė jėga Lietuvoje negali susitaikyti su pralaimėjimu, o tai liudija apie jos atstovų politinės kultūros stoką.

Šalies valdžia raginama kuo skubiau pasirūpinti J.Pilsudskio mauzoliejaus apsauga, nes tai „viso pasaulio lenkams šventa vieta“. Primenama, kad LLRA frakcija Vilniaus savivaldybėje pasistengė, jog Rasų kapinėms tvarkyti būtų skirta 400 tūkst. Lt. Todėl dabar reikėtų galbūt įrengti apsaugos kameras kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas