Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 01

Lietuvos pareigūnai tarsis dėl pabėgėlių atvykimo į Lietuvą ir perduos paramą Ukrainos pasieniečiams

Antradienį vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas ir VSAT vadas Rustamas Liubajevas išvyko darbo vizito į Lenkijos ir Ukrainos pasienį. Jo metu bus aptarti aktualiausi sklandesnio karo pabėgėlių atvykimo į Lietuvą klausimai bei perduota techninė ir kita parama kontrolės punktuose dirbantiems Ukrainos pasieniečiams, rašoma VSAT pranešime spaudai.
Lenkija priglaudė karo pabėgėlius iš Ukrainos
Lenkija priglaudė karo pabėgėlius iš Ukrainos / Jūratės Damulytės / 15min nuotr.

Lietuvos pareigūnai Lenkijos ir Ukrainos pasienio regionuose susitiks su kolegomis iš abiejų minėtų šalių aptarti aktualių klausimų, kilusių po Rusijos agresijos į Ukrainą ir atsiradus šimtatūkstantiniams iš užpultos šalies besitraukiančių pabėgėlių srautams.

K.Lančinskas ir R.Liubajevas su Ukrainos ir Lenkijos pasieniečiais bei kitais atstovais aptars galimybę deleguoti Lietuvos ryšio pareigūną nuolatiniam darbui šiame pasienyje. Kiti vizito tikslai – nustatyti keitimosi informacija mechanizmus tarp Lietuvos ir Ukrainos su Lenkija apie pabėgėlių padėtį, srautus ir pagalbos poreikį, aptarti nuo karo bėgančių ukrainiečių perkėlimo į Lietuvą ir galimybių jiems čia apsistoti klausimus.

VR viceministras ir VSAT vadas Ukrainos sienos apsaugos tarnybai taip pat perduos Lietuvos pasieniečių paramą – 55 nešiojamuosius ir planšetinius kompiuterius, papildomus kietuosius bei nešiojamuosius diskus, skirtus duomenims kaupti, taip pat 91 radijo ryšio stotelę. Visa ši įranga Ukrainos pareigūnų bus naudojama šios šalies pasienio su Lenkija kontrolės punktuose ir bus skirta pagreitinti karo pabėgėlių identifikaciją, registraciją ir išvykimą iš Ukrainos.

Be to, Lietuvos pareigūnai Ukrainos pasieniečiams dar perduos 770 vienetų jiems reikalingų vyriškų ir moteriškų bliuzonų - tokių, kokius tarnyboje dėvi Lietuvos pasieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas