Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 31

Lietuvos serijiniai žudikai: rinkosi jaunas merginas, gyveno su palaikais

Daugybė serijinių žudikų visame pasaulyje iki šiol sulaukia visuomenės, kuri smalsiai domisi jų šiurpiais nusikaltimais bei motyvais, dėmesio. Lietuvoje masinių žudikų taip pat nemažai, tačiau pagal psichologinę charakteristiką tik du iš jų galima priskirti serijiniams žudikams.
Kazys Jonaitis, Antanas Varnelis
Kazys Jonaitis, Antanas Varnelis / LNK nuotr.

Vienas – vos 23-ejų sulaukęs mirties bausmės sušaudant, kėsinosi į vienišus, atokiai gyvenusius senolius. Kitas – vidutinio amžiaus vyras, kurį iki šiol kasdien kankina kiti kaliniai – priešingai, rinkosi jaunas, itin gražias merginas. Abu žudikai prieš tai buvo atlikę įkalinimo bausmę ir išėję į laisvę per labai trumpą laiką pribaigė nemažai žmonių.

Antanas Varnelis

Vos nepriklausomybę atgavusioje Lietuvoje siautėjęs Antanas Varnelis nusikalsti pradėjo dar vaikystėje. Žmogžudystes jis vykdė bandydamas prasimanyti pinigų alkoholiui ir įsilauždamas į vienišų senolių namus. Sumušęs savo auką jis neretai jos namuose dar pavalgydavo, kol užpultasis gaudydavo paskutinius oro gurkšnius. Vieną kartą šis įprotis jam vos nekainavo laisvės.

Iš 7 vaikų šeimos kilęs žudikas augo vaikų namuose, kur pelnė uždaro atsiskyrėlio reputaciją, dažnai pabėgdavo. Sulaukęs 11-os dėl asocialaus elgesio ir vagystės jis buvo perkeltas į internatą, kur gyveno rūpesčius keliantys paaugliai. Ten jis nei kiek nepasikeitė ir elgėsi kaip jam buvo įprasta. Pabaigęs internatą jaunas vyras iš valstybės gavo darbą bei bendrabučio kambarį. Taip pat Kudirkos Naumiestyje pradėjo studijuoti Žemės ūkio mokykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne