Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 14

Lietuvos teisėjų asociacija ragina skelbti ekstremalią situaciją Ukmergėje

Teisėjų asociacijos valdyba ragina Ukmergės rajono savivaldybės administraciją skubiai skelbti ekstremalią situaciją.
Ukmergės rajono apylinkės teismas
Ukmergės rajono apylinkės teismas / vilkmerge.lt nuotr.

Pirmadienį Teisėjų asociacija išplatino kreipimąsi, kuriuo atkreipia Vyriausybės ir Ukmergės rajono savivaldybės dėmesį į situaciją Ukmergės rajono apylinkės teisme, kuriame buvo rasta gyvsidabrio.

„Lietuvos Respublikos teisėjų asociacija su nerimu stebi susiklosčiusią situaciją Ukmergės rajono apylinkės teisme, kur jau daugiau nei mėnesį laiko teismo kolektyvas dėl piktavališkų veiksmų priverstas dirbti itin nepalankiomis sąlygomis“, – teigiama kreipimesi.

Jame taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad gruodžio 12 d. Ukmergės rajono apylinkės teisme buvo rastas didelis kiekis gyvsidabrio, teismo patalpų užterštumas iki kelių dešimčių kartų viršijo leistinas normas, sukeldamas tiesioginį pavojų daugelio žmonių sveikatai, tačiau kol kas nėra sprendimų, kaip suvaldyti šią situaciją.

„Teismo darbuotojus kankina nežinia, neaišku, kiek gyvsidabrio garais paveikta žmonių sveikata, kaip užterštos  teisme saugomos bei nagrinėjamos bylos. Teismo darbuotojus laikinai iškėlus į kitas patalpas, teismo darbas itin apsunkintas. Ši situacija neigiamai veikia ir bylų šalis ir proceso dalyvius, kurių problemos sprendžiamos šiame teisme“, – rašoma kreipimesi.

Visuomeninė teisėjų organizacija primena, kad teismų sprendimai priimami valstybės vardu, todėl valstybė privalo kiekvienam šalies teismui sudaryti tinkamas sąlygas funkcijoms vykdyti ir taip užtikrinti teismų savarankiškumą bei nepriklausomumą, teisminių procesų viešumą, kiekvieno piliečio teisę į teisminę gynybą.

„Netoleruotina, kad teismas ilgą laiką dirbtų kitų įstaigų patalpose. Šiuo metu Ukmergės teisėjai bylas nagrinėja ankštuose kabinetuose, kuriuose vos telpa proceso dalyviai. Tokia padėtis žemina tiek teisingumą vykdančiųjų, tiek jo siekiančiųjų orumą“, – sako Teisėjų asociacijos valdyba.

Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio. Jis aptiktas vykdant remonto darbus teismo pastate Kęstučio aikštėje.

Ukmergės rajono teismas laikinai dirba Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre bei Ukmergės rajono policijos komisariate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai