Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19 /09:00

Lietuvos vadovai reiškia užuojautą dėl partizano Vytauto Balsio-Uosio mirties

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir šalies premjeras Saulius Skvernelis reiškia užuojautą dėl pirmadienį mirusio Lietuvos partizaninio judėjimo dalyvio, Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio organizacijos štabo viršininko, dimisijos majoro, Laisvės premijos laureato Vytauto Balsio-Uosio. Laisvės kovų veteranui buvo 96 metai.
Vytautas Balsys - Uosis
Vytautas Balsys - Uosis / Monikos Mykolaitytės nuotr.

Anot BNS, prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad pirmadienį miręs laisvės kovotojas „savo likimu įkūnijo skaudžiąją ir garbingą nepasiduodančios ir kovojančios Lietuvos patirtį – kautynes, lagerius, tremtį“.

Partizanas Vytautas Balsys-Uosis buvo gyva istorija ir įkvėpė visus lietuvius, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Užuojautoje dėl laisvės kovotojo mirties parlamento vadovas teigė, kad „didžiulė drąsa ir meilė Tėvynei, kurią jis jautė kovodamas už laisvę, įkvepia ir mus, ir mūsų vaikus“.

„Vytautas Balsys-Uosis buvo gyva istorija, amžininkas įvykių, kuriuos skaitome vadovėliuose, mokomės savo ištakų. Dėkojame ir dėkosime už auką, atiduotą už mūsų laisvę“, – sako parlamento vadovas.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės vardu užuojautą pareiškė ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Visas šio tauraus žmogaus gyvenimas liudija ypatingą drąsą, ryžtą kovoti už Tėvynės laisvę, už mūsų valstybės Nepriklausomybę. Vytautas Balsys-Uosis amžiams įrašytas į mūsų tautos rezistencijos istoriją ir kartų kartoms išliks patriotizmo, pamatinių vertybių simboliu. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, draugams ir visiems laisvės kovų dalyviams,” – sakė Vyriausybės vadovas.

V.Balsys šiemet Seime kartu su kitais partizanais buvo apdovanotas Laisvės premija.

Jis partizanauti išėjo Sovietų Sąjungai antrąkart okupavus Lietuvą. Laisvės kovotojas veikė Kazlų Rūdos miškuose, buvusio Lietuvos kariuomenės puskarininkio Jono Misevičiaus būryje. 1944-1948 metais buvo Tauro apygardos partizanas, 1945 metais sunkiai sužeistas Žiemkelio kautynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento