Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 11

Ligoninėje per langą iškritusio senolio šeima sukrėsta – naktį jis kliedėjo apie banditus, kodėl niekas neapsaugojo?

„Diedukas paskambino iš ligoninės ir ėmė pasakoti apie du banditus, atėjusius jo užmušti. Tą pačią naktį jis rastas iškritęs pro Kauno klinikų langą“, – 15min teigė gruodžio 8 d. žuvusio vyro anūko šeima, negalėdama suvokti, kodėl dėl infarkto ligoninėje atsidūrusio ir kliedinčio paciento neapsaugojo įstaigos personalas. Kauno klinikos pradėjo vidinį tyrimą. Savąjį tyrimą vykdo ir policija.
Intensyvios terapijos skyrius
Intensyvios terapijos skyrius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Kauno apskrities policija, gruodžio 9 dieną 03.39 valandą gautas pranešimas, kad Kauno Eivenių gatvėje iškrito ir mirtinai susižalojo vyras, gimęs 1933 metais. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Paaiškėjo, kad nelaimė įvyko Kauno klinikų pacientui iškritus pro langą.

Į 15min kreipėsi susirūpinę žuvusiojo artimieji. Jie kėlė ne vieną klausimą dėl to, kas nutiko. Pro langą iškritusio vyro giminaičiai papasakojo, kad šis gyveno vienas Prienų rajone, buvo sąmoningas, pats vaikščiojo. Prieš keletą dienų pasijutęs blogai, senolis kreipėsi į savo dukrą. Ši nuvežė jį, einantį savomis kojomis, į Balbieriškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Ten sunegalavusiajam buvo atlikta kardiograma, senolis išsiųstas į Prienų skubios pagalbos skyrių. Šioje gydymo įstaigoje buvo patvirtintas infarktas, tad greitosios pagalbos automobilis pervežė pacientą į Kauno klinikas.

Iš pradžių, kaip tikina žuvusiojo artimieji, senolis buvo laikomas intensyvios terapijos skyriuje, gruodžio 8 dieną perkeltas į Kardiologijos klinikos vieną iš skyrių. Su paciento artimaisiais Kauno klinikų medikai bendravo telefonu, teigė, kad ligonis jaučiasi neblogai.

Pats jis su giminaičiais susisiekė naktį iš gruodžio 8-osios į gruodžio 9-ąją. Senjoras, pasak jo anūko šeimos narių, akivaizdžiai kliedėjo, pasakė, kad „atėjo du banditai manęs užmušti“. Tai nutiko apie 00.30 val. Po kelių valandų pacientas rastas iškritęs pro Kauno klinikų langą. Jam konstatuota mirtis.

„Apie tai, kad jis mirė, mums pranešė ne Kauno klinikos, o policijos tyrėjas. Šis paskambino apie 5.30 val. ir pasakė, kad vyksta tyrimas. Iš Kauno klinikų jokių žinių iki šiol“, – piktinosi žuvusiojo artimieji.

Jie, ištikti šoko, nesupranta, kodėl infarktą patyręs ir galimai dėl to, vaistų ir atliktų medicininių intervencijų kliedėjęs pacientas nebuvo akyliau prižiūrimas, kodėl tokių ligonių palatose buvo galima lengvai atverti langą. Kyla artimiesiems klausimų ir dėl to, ar ligonis nebuvo perkeltas iš intensyvios terapijos skyriaus per anksti. Juk, pavyzdžiui, po narkozių atsigaunančius pacientus dažnai kamuoja įvairios haliucinacijos, tad taip gali nutikti su bet kuo, net ir paaugliu ar vaiku.

„Pirmiausiai, nuoširdi užuojauta artimiesiems, netekusiems brangaus žmogaus. Suprantame šeimos skausmą ir galime patikinti, kad darome viską, kad išsiaiškintume situaciją ir jos aplinkybes. Šiuo metu sudaryta komisija vidiniam tyrimui atlikti, kurio metu tikimės išsiaiškinti visas aplinkybes“, – tokį komentarą dėl įvykio 15min suteikė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

15min paprašė Kauno apskrities policijos pateikti statistiką, kiek tokių įvykių, kai pacientai žūsta iškritę per palatos langus, nutinka per metus. Policijos atstovė patikino, kad tokie įvykiai tikrai nėra dažni, – pavieniai.

„Šiais metais Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai, pradėję ikiteisminius tyrimus mirties priežasčiai nustatyti, neturėjo atvejų, kuomet perkvalifikuotume juos dėl neatsargumo ar aplaidumo“, – patikino Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus