Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 23 /10:43

Liūdnas rekordas: Lietuvoje per parą patvirtinti 3737 COVID-19 atvejai, 50 žmonių mirė, viruso židiniai liepsnoja globos namuose, ligoninėse, įmonėse

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 3737 nauji koronaviruso atvejai, pranešė Statistikos departamentas. 1233 iš jų registruoti Vilniaus, 667 – Kauno, 432 – Šiaulių, 364 – Klaipėdos, 292 – Panevėžio, 220 – Alytaus, 208 – Marijampolės, 121 – Telšių, 100 – Utenos ir 81 – Tauragės apskrityse. 19 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr.

Iš viso šalyje patvirtinti 120 094 COVID-19 atvejai. 55 926 žmonės pasveiko nuo ligos, o 62 453 – serga.

Iš patvirtintų 3737 atvejų šiuo metu atlikta 1342-jų epidemiologinė diagnostika (576 atvejai į NVSC sistemą pateko vėlai vakare arba naktį, todėl jie tiriami šiandien).

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 275 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, nustatyti protrūkiuose

Daugiausiai per vakar parą buvo patvirtinta atvejų Utenos socialinės globos namuose. Čia patvirtintas 21 atvejis. Per vakar parą 16 buvo registruota Dūseikių socialinės globos namuose, 15 Veisiejų globos namuose. Biržų parapijos Šv. Vincento Pauliečio globos namuose iš viso registruoti 9 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis koronaviruso patikros punktas

Po 8 atvejus buvo užfiksuota Šiaulių rajone veikiančiuose „Senolių namuose" ir Linkuvos socialinės globos namuose. Jurbarko ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje užfiksuoti 6 infekcijos atvejai.

Po 5 atvejus užfiksuota Kukarskės, Marijampolės Šv. Arkangelo Mykolo ir Prienų globos namuose. Po 4 atvejus Valakampių socialinių paslaugų namuose, Macikų ir Ilguvos socialinės globos namuose. 3 atvejai per vakar parą patvirtinti protrūkiuose, susijusiuose su Kapčiamiesčio globos namų protrūkiu. Su Šv. Arkangelo Mykolo globos namų protrūkiu siejami 2 per vakar parą patvirtinti atvejai.

Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu
Vidmanto Balkūno nuotr./VUL Santaros klinikos. Kova su koronavirusu

12 atvejų patvirtintų per vakar parą yra siejami su protrūkiais įvairiuose LSMUL Kauno klinikų skyriuose, 6 atvejai – su LSMU Kauno ligoninės įvairiais skyriais. Po 5 atvejus patvirtinta Mažeikių ligoninės ir VU ligoninės Santaros klinikų protrūkiuose.

Po 4 atvejus patvirtinta su Elektrėnų, Regioninės Telšių, Respublikinės Vilniaus universitetinės, Kelmės, Molėtų ir Šakių ligoninėmis siejamais protrūkiais.

Po 3 atvejus patvirtinta Pasvalio, Plungės, Raseinių ir Vilkaviškio ligoninių protrūkiuose. Po 2 Babtų ambulatorijos, Gargždų, Prienų, Tauragės, Varėnos, Vilniaus miesto klinikinės, Ignalinos, Jonavos, Klaipėdos jūrininkų ir Pasvalio ligoninių bei Šalčininkų pirminės sveikatos priežiūros centro protrūkiuose.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventiškas koronaviruso patikros punktas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventiškas koronaviruso patikros punktas

6 atvejai per vakar parą patvirtinti Plungės rajone veikiančioje siuvimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojams. Po 4 atvejus patvirtinta protrūkiuose, siejamuose su Ukmergės rajone veikiančia siuvykla, Plungės rajone veikiančia baldų gamybos įmone, Telšių rajone įsikūrusios pieno produktų gamybos įmone. 3 atvejai patvirtinti per vakar parą yra susiję su šildymo įrengimų, patalpų oro vėdinimo sistemų, santechnikos įrangos montavimo įmone Šalčininkų rajone. Atvejai nustatyti Vilniaus r. veikiančiuose Vaikų ir paauglių socialiniame centre.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 196.

Nuo COVID-19 mirė 30–99 metų amžiaus žmonės

Per parą registruota 50 mirčių nuo koronaviruso. Jiems buvo nuo 30 iki 99 metų, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Mirė vienas 30–39 metų amžiaus grupei priklausęs žmogus. Taip pat mirė du žmonės, kuriems buvo per 50. Dešimčiai mirusiųjų buvo per 60, dar tiek pat mirusiųjų buvo vyresni nei 70-ies.

Daugiausia, aštuoniolika mirusiųjų, priklausė 80–89 metų amžiaus grupei, devyni buvo per 90 metų amžiaus.

Daugiausiai, 13 žmonių, per parą mirė Kauno apskrityje, Vilniaus apskrityje registruota 10 mirčių, devynios – Šiaulių, septynios – Telšių, po tris – Klaipėdos ir Marijampolės, dvi – Utenos, po vieną – Panevėžio, Alytaus ir Tauragės apskrityse.

Ligoninėse gydoma per 2,2 tūkst. COVID-19 pacientų, 181 – reanimacijoje

Ligoninėse gydomi 2258 COVID-19 pacientai, 181 iš jų – reanimacijoje, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis reikalingas 1262 ligoniams, dirbtinė plaučių ventiliacija – 108.

Šiuo metu Lietuvos ligoninėse užimtos 7682 iš 16621 lovų, iš 681 reanimacijos lovų užimtos 401. Iš 635 lovų, kur gali būti taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, užimtos 255. Taip pat užimtos 2304 iš 6382 lovų, kuriose galimas deguonies tiekimas.

Operatyvūs praėjusios paros COVID-19 pandemijos rodikliai

  • Per praėjusią parą patvirtintų naujų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 3737
  • Bendras patvirtintų atvejų konkretiems žmonėms skaičius: 120 094
  • Per praėjusią parą registruotų COVID-19 mirčių skaičius: 50
  • Bendras registruotų COVID-19 mirčių skaičius: 1143
  • Dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius: 572
  • Per praėjusią parą pasveikusių asmenų skaičius: 1523
  • Pasveikusių asmenų skaičius: 55 926
  • Sergančių koronavirusu asmenų skaičius: 62 453
  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 14 382
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1 541 668

Antradienį pranešta apie patvirtintą 1871 naują koronaviruso atvejį, 54 mirusiuosius – tai didžiausias paros mirčių skaičius nuo pandemijos pradžios.

Prezidentūra teigia, jog pirmosiomis „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozėmis kas savaitę bus galima paskiepyti po kelis tūkstančius medikų ir rizikos grupės asmenų. Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad pirmoji partija vakcinų nuo COVID-19 Lietuvą pasieks dar šią savaitę. Kiek vakcinų atkeliaus vėliau, Vyriausybės vadovė atsakyti negalėjo – esą viskas keičiasi kaip kare. Skiepyti nuo koronaviruso planuojama gruodžio 27 dieną. Anot I.Šimonytės, visos atsakingos institucijos yra pasiruošusios priimti vakcinas. Medicinos įstaigų darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19 koordinuos penkios šios ligos gydymą šalyje organizuojančios ligoninės.

Prezidentūros Sveikatos ekspertų tarybos teigimu, griežtesnis karantinas sumažino žmonių mobilumą, o apsilankymų parduotuvėse skaičius nukrito maždaug 60 procentų – panašiai kaip per pirmąjį karantiną. Tikimasi, kad tai turės teigiamą poveikį stabdant viruso plitimą.

Po antradienį įvykusio sveikatos tarybos posėdžio prezidento patarėjas Simonas Krėpšta paskelbė, kad atliktas tyrimas parodė, jog net du trečdaliai gyventojų planuoja skiepytis nuo koronaviruso. Anot jo, pusė sutinkančiųjų skiepytis norėtų tai padaryti kaip galima greičiau. Ekspertų taryba antradienį pasiūlė kuo skubiau pradėti analizuoti Lietuvoje cirkuliuojančio koronaviruso mutacijas.

Dėl naujos koronaviruso atmainos užsivėrus daugumai kelių iš Jungtinės Karalystės, Lietuvos ambasada registruoja asmenis, kuriems būtina pagalba grįžti į Lietuvą. Jų pargabenimas organizuojamas drauge su latviais ir estais. Premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžia, kad bus siekiama padėti grįžti žmonėms, kurie Jungtinėje Karalystėje strigo dėl verslo reikalų ar kitų svarbių priežasčių, o ne norintiems grįžti šventėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas