Londone balsavusi A.Armonaitė kviečia D.Asanavičiūtę kovoti garbingai

Londone iš anksto antrajame ture balsavusi Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė kviečia savo konkurentę konservatorę Dalią Asanavičiūtę kovoti garbingai.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Aš tiesiog labai kviečiu savo konkurentę kovoti garbingai“, – BNS ketvirtadienį sakė A.Armonaitė.

„Galbūt tas viešumas ir pradėtas VRK tyrimas vis tik tai tikiuosi, kad prives prie to, kad nebus manipuliuojama rezultatais nei Seinų rinkimų punkte, nei Rygos rinkimų punkte, nei kažkur kitur. Nes vis tik tai turi žmonės, kurie užsienyje gyvena, nuspręsti kas jiems atstovaus Seime“, – kalbėjo ji.

Kaip ketvirtadienį pranešė VRK, yra indikacijų, kad Lietuvoje gyvenamąją vietą deklaravę ir pirmajame rinkimų ture Lietuvoje balsavę rinkėjai registruojasi balsuoti netoli Lietuvos sienos esančiose diplomatinėse atstovybėse ir papildomose balsavimo vietose taip galimai piktnaudžiaudami rinkėjo teise. Dėl to svarstoma pradėti tyrimą.

Komisija tyrimą svarsto pradėti po Laisvės partijos kreipimosi.

„Laisviečiai“ kaltina konservatorius manipuliuojant Seimo rinkimų rezultatais Pasaulio lietuvių apygardoje ir vežant nuolatinius Lietuvos gyventojus balsuoti į Seinus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) tai atmeta.

Laisvės partija teigia turinti įrodymų, kad sekmadienį, kai vyks antrasis Seimo rinkimų turas, planuojama organizuoti nuolatinių Lietuvos gyventojų pavėžėjimus į Seinuose esantį Lietuvos konsulatą balsuoti už TS-LKD kandidatę D.Asanavičiūtę.

Dėl vietų parlamente antrajame ture varžosi trys partijos atstovai – Morgana Danielė, A.Armonaitė ir Tomas Vytautas Raskevičius.

Vertindama galimybes, A.Armonaitė teigė esanti užtikrinta, jog bent vienam iš jų pavyks laimėti.

„Tikiu, kad bent vienas ar du, o gal net ir visi trys kandidatai galėtų laimėti“, – sakė partijos lyderė.

„Mums būtų toliau didelė garbė tęsti darbus Seime, atstovauti toms vertybėms dėl kurių Laisvės partija susikūrė“, – teigė A.Armonaitė.

Tuo metu paklausta apie būsimą koaliciją, politikė teigė, jog formuojant Vyriausybę laukia „įdomus etapas“.

„Akivaizdu, kad dabartinės politinės jėgos, kurios tariasi dėl koalicijos, joms trūksta matematikos ir matyt mes turėsime dar vieną įdomų etapą, kurį žmonės matys“, – sakė A.Armonaitė.

„Bet kita vertus, man yra svarbiau ne kiek procesas, o kiek rezultatas, tai yra dėl kokių pokyčių koalicija susitars“, – pridūrė ji.

Po praėjusį sekmadienį vykusių Seimo rinkimų pirmąjį turą šešios partijos daugiamandatėje apygardoje išsidalijo 70 mandatų į parlamentą.

Daugiausia jų – 18 – teko socialdemokratams, 17 – konservatoriams, 14 – „Nemuno aušrai“, aštuoni – demokratams, septyni – liberalams ir šeši – „valstiečiams“.

Šiuo metu valdančiojoje koalicijoje dirbančiai Laisvės partijai nepavyko perkopti 5 proc. rinkimų barjero pirmajame ture, už ją balsavo 4,50 proc. rinkėjų.

Seimo rinkimų antras turas Lietuvoje vyks sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento