Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 26 /16:45

A.Juozaitis nedalyvaus debatuose, LRT ketina kreiptis į teismą dėl jo kaltinimų

LRT išplatintame pranešime nurodo, kad kandidatas į prezidentus Arvydas Juozaitis paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją ir padarė žalą LRT reputacijai, kurią LRT visada gins, jei reikia, ir teisinėmis priemonėmis. Kandidatas Lietuvos televiziją pavadino korupcijos židiniu, todėl LRT svarsto galimybę kreiptis į teismą ir ginti savo dalykinę reputaciją.
Arvydas Juozaitis
LRT svarsto kreiptis į teismą dėl A.Juozaičio kaltinimų / 15min nuotr.

Šie, anot LRT, tikrovės neatitinkantys kaltinimai buvo išsakyti balandžio 25 d. LRT ir VRK organizuojamuose kandidatų į prezidentus debatuose.

„Arvydas Juozaitis taip pat debatuose klaidinančiai teigė, esą LRT eteryje transliuotame pasakojime apie jį buvo padarytos 4 faktinės klaidos. Anksčiau viešoje erdvėje A.Juozaitis reikalavo paneigti dvi žinias. Viena jų ‒ teiginys, kad „... į Lietuvą pasikvietė Vokietijos kraštutinius dešiniuosius, pasisakančius už Krymo aneksiją", yra tiesa, todėl negali būti paneigtas.

Pasakojime apie A.Juozaitį buvo padaryta viena klaida. LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai" kandidato portrete ištransliuota pasenusi informacija, kad jo įkurtas judėjimas „Lietuva yra čia" visuomeninio rinkimų komiteto pavidalu bandys patekti į Europos Parlamentą, kai iš tiesų anksčiau A.Juozaitis pranešė, jog „Lietuva yra čia" traukiasi iš rinkimų į Europos Parlamentą. Transliacijos dieną (balandžio 23 d.) ši klaida pastebėta ir ištaisyta. Dėl šios klaidos labai atsiprašome pono Arvydo Juozaičio ir užtikriname, kad artimiausioje – pirmadienio – „Ryto garsų" laidoje ištransliuosime paneigimą“, – dėstoma išplatintame pranešime.

LRT atkreipia dėmesį, kad judėjimas buvo registruotas VRK kaip visuomeninis rinkimų komitetas Europos Parlamento rinkimuose. Pateikta informacija LRT eteryje neatitinka LR Baudžiamojo kodekso šmeižimo apibrėžimo, kuriuo aiškinama, kad tai informacija galinti paniekinti ar pažeminti asmenį, turint galvoje, kad A.Juozaičio judėjimas iš tiesų planavo dalyvauti EP rinkimuose.

A.Juozaitis teigė, kad jo portretas nuskambėjo prieš šv. Velykas, tačiau pasakojimas eteryje pasirodė balandžio 23 d., po šv. Velykų.

Taip pat A.Juozaitis debatuose pareiškė, kad „mes vieną dieną, vieną valandą tą pačią paskelbėme su A.Nausėda, kad kandidatuosime. Rugsėjo 17 d. jį nacionalinis transliuotojas, ne privatus, rodė dvigubai ilgiau, kaip tautinę šventę, su pasibučiavimais, su viskuo".

Šis teiginys neatitinka tikrovės. LRT suskaičiavo, kad reportažą apie A.Juozaičio pranešimą kandidatuoti į prezidentus „Panoramoje" rodė ne tik rugsėjo 17 d., bet ir rugsėjo 14 d. Pirmojo reportažo trukmė – 3 min. 45 sekundės, antrojo – 2 min. 33 sekundės. Suskaičiavome A.Juozaičio interviu abiejuose reportažuose trukmę – 1 min. 10 sekundžių. Tuo tarpu A.Nausėda reportaže kalbėjo – 1 min. 7 sekundes.

„A.Juozaitis taip pat buvo kviestas dalyvauti „Dienos temoje" ir rugsėjo 14 d., ir rugsėjo 17 d. kvietėme jį į „Dienos temą", tačiau laiko atvykti jis nerado. LRT debatuose pagal su VRK suderintas taisykles visi gauna vienodai laiko“, – rašoma LRT pranešime.

A.Juozaitis nebedalyvaus LRT debatuose

Penktadienį, kandidatas į Lietuvos Respublikos prezidentus Arvydas Juozaitis išplatino viešą pareiškimą, kuriame apkaltino LRT politine korupcija ir pareiškė, kad ketina nebedalyvauti LRT organizuojamuose kandidatų į prezidentus debatuose.

Kaip žinia, balandžio 25 d., ketvirtadienio, vakare A.Juozaitis demonstratyviai išėjo iš LRT vykstančių debatų, kurių tema buvo teisingumas ir kova su korupcija, pareiškęs, kad pats visuomeninis transliuotojas tapo politinės korupcijos židiniu, proteguodamas kelis parinktuosius kandidatus.

A.Juozaitis pažymėjo, kad tol, kol LRT nepaneigs apie jį paskleistos dezinformacijos, kol nebus adekvačios LRT vadovybės reakcijos į pateiktus faktus, ir kol debatų dalyviai nebus gerbiami, jis LRT debatuose nebedalyvaus.

„Taip gyventi nebegalima. Į politiką reikia sugrąžinti sąžiningumą, kuris turi būti mūsų santykių, politikos ašis. Visais įmanomais būdais sieksiu, kad Lietuvos piliečiams būtų suteikta tikra pasirinkimo teisė, o ne melu grindžiamas pasirinkimas. Antraip mes – ne demokratinė valstybė,“ – tokiais žodžiais savo viešą pareiškimą baigė A.Juozaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas