Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT taryba paskelbė konkursą etikos kontrolieriaus pareigoms

LRT taryba paskelbė viešą etikos kontrolieriaus konkursą po to, kai praėjusią savaitę iš šių pareigų pasitraukė Daina Elena Andrikienė.
Lietuvos radijas ir televizija / BNS nuotr.
Lietuvos radijas ir televizija / BNS nuotr.

Kaip trečiadienį paskelbė visuomeninis transliuotojas, pretenduoti į šias pareigas gali Lietuvos piliečiai, įgiję humanitarinių ar socialinių mokslų krypties magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam prilygintą aukštojo mokslo kvalifikaciją.

Jie taip pat privalo turėti ne mažesnę kaip dešimties metų darbo pagal įgytą specialybę patirtį, būti nepriekaištingos reputacijos bei atitikti kitus konkurso reikalavimus.

„Vykdant pretendentų atranką, bus vertinama darbo patirtis, asmeninės savybės, organizaciniai gebėjimai ir žinios, svarbios Etikos kontrolieriaus funkcijoms vykdyti, bei motyvacija“, – rašoma pranešime.

Pretendentų dokumentų laukiama iki birželio 22 dienos.

Praėjusią savaitę LRT taryba patenkino D. E. Andrikienės atsistatydinimo prašymą. Ji nurodė, kad iš pareigų traukiasi dėl asmeninių priežasčių.

D. E. Andrikienė etikos kontrolierės pareigas praėjo eiti 2021 metais, įsigaliojus naujai LRT įstatymo redakcijai.

Etikos kontrolierius prižiūri, kaip LRT žurnalistai laikosi LRT žurnalistų etikos kodekse nustatytų profesinės etikos taisyklių bei principų, skatina laikytis profesinės etikos, pagal savo kompetencijas nagrinėja ir rengia atsakymus į asmenų skundus dėl žurnalistikos etikos taisyklių pažeidimo.

LRT etikos kontrolierius skiriamas penkerių metų kadencijai. Kontrolierių į pareigas skiria ir iš pareigų atleidžia visuomeninio transliuotojo taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas