Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 10

LRTK nubaudė „RTR Planeta“ draudžiamu laiku retransliavusį „Consilium optimum“

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nubaudė jos sprendimo nesilaikiusį retransliuotoją „Consilium optimum“, retransliavusį televizijos programą „RTR Planeta“ tuo metu, kai jos retransliavimas buvo laikinai sustabdytas.
Televizija
Televizija / 123rf.com nuotr.

Už tai bei kitus pažeidimus liepos pabaigoje „Consilium optimum“ direktoriui LRTK buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas ir administracinis nurodymas sumokėti pusę minimalios baudos – 72 eurus, pirmadienį pranešė komisija.

„Consilium optimum“ taip pat pažeidė jai išduotos licencijos sąlygas: retransliavo televizijos programas, nenurodytas licencijoje, ir neretransliavo dalies programų, nors turėjo tai padaryti pagal išduotos licencijos sąlygas.

LRTK Švedijoje registruotos „RTR Planetos“ retransliacijas buvo uždraudusi nuo balandžio 13 iki liepos 13 dienos. Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.

„Consilium optimum“ televizijos programas retransliuoja Vilniuje. Ši bendrovė taip pat tiekia spartaus interneto, fiksuoto ryšio telefonijos paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi