Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

LSDP toliau lyderiauja reitinguose, išaugo „Nemuno aušros“ populiarumas

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) išlieka reitingų lydere, išaugo pirmą kartą Seimo rinkimuose dalyvausiančios partijos „Nemuno aušra“ populiarumas, rodo penktadienį „Lietuvos ryto“ paskelbtos apklausos rezultatai.
Vilija Blinkeviciute / Lukas Balandis/BNS nuotr.
Vilija Blinkeviciute / Lukas Balandis/BNS nuotr.

Anot jos, kitą sekmadienį vyksiančiuose rinkimuose į parlamentą už LSDP balsuotų 18,3 proc. apklaustųjų, kai pastarąjį kartą liepą „Vilmorus“ atliktoje apklausoje šios politinės jėgos palaikymas siekė 17 procentų.

Į antrąją reitingų lentelės vietą iš penktos pakilo „Nemuno aušra“, kuri sulauktų 11,6 proc. palaikymo, kai liepą jis siekė 6,4 procento.

Apklausos duomenimis, trečia yra Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Šios politinės jėgos palaikymas siekia 9,2 proc., liepą jis buvo 10,1 procento.

Ketvirtoje vietoje išlieka opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 6,6, proc. palaikymo, tiek pat jo buvo ir liepą.

Už opozicinę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą balsuotų 6,3 proc. šalies gyventojų, liepą tokių buvo 8,9 procento.

Pagal apklausą, už valdančiajai koalicijai priklausantį Liberalų sąjūdį balsuotų 5,2 proc. rinkėjų (liepą 4,6 proc.), už Lietuvos regionų partiją – 2,8 proc. (3,1 proc. liepą), už valdančiąją Laisvės partiją – 2,3 proc. (2,8 proc. liepą), Taikos koaliciją – 1,9 procento.

Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą palaikytų 1,3 proc. apklaustųjų, liepą šis procentas siekė 1,1 procento.

8,5 proc. apklaustųjų teigė, kad nebalsuotų, o 22,2 proc. nežinojo kam atiduotų balsą. Liepą šie skaičiai atitinkamai buvo 9,6 ir 25,9 procento.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią visuomenės apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko rugsėjo 13–21 dienomis. Apklausta 1 tūkst. šalies gyventojų, maksimali apklausos paklaida siekia 3,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas