Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LVAT kreipėsi į ES Teisingumo Teismą dėl lietuvių kalbos reikalavimo tarptautinei mokyklai

 Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kreipėsi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą (ESTT) išaiškinimo, ar Europos Sąjungos (ES) teisei neprieštarauja be jokių išimčių privačiose tarptautinėse mokyklose dirbantiems mokytojams ir administracijai Lietuvoje taikomas reikalavimas mokėti valstybinę kalbą.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LVAT nagrinėja administracinę bylą, kurioje už užmokestį mokymo paslaugas išimtinai anglų kalba teikianti ugdymo įstaiga skundėsi Valstybinės kalbos inspekcijos skirtu nurodymu, kad mokytojai, direktorė ir jos pavaduotoja ugdymui išlaikytų lietuvių kalbos egzaminą arba pateiktų dokumentus, patvirtinančius nustatytą kalbos mokėjimo kategoriją.

Kaip skelbia LVAT, bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai kilo abejonių, ar be jokių išimčių privačiose tarptautinėse mokyklose dirbantiems mokytojams ir administracijai Lietuvoje taikomas reikalavimas mokėti valstybinę kalbą, kai nesudaroma galimybė atsižvelgti į jokias įstaigos veiklos specifiškumą lemiančias aplinkybes, atitinka ES teisę.

Teisėjų kolegija šią savaitę nusprendė kreiptis į ESTT su prašymu priimti prejudicinį sprendimą ir atsakyti į klausimus dėl tokio reikalavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas