Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 07 /12:35

M.Majausko akibrokštas: paaiškėjo dar vienas kandidatas į sostinės merus

Tai, kas buvo kalbama puse lūpų tarp politikos apžvalgininkų, tapo realybe. Politinių taškų bagažą per skandalą su savo partija Seime susikrovęs buvęs konservatorius Mykolas Majauskas ketina siekti vadovauti Vilniui. Tą jis bandys padaryti jau ne pirmą kartą.

„Ketinu dalyvauti Vilniaus rinkimuose kaip savarankiškas, nepriklausomas kandidatas“, – 15min trečiadienį savo planus atskleidė politikas.

„Nusprendžiau kandidatuoti į Vilniaus merus kaip savarankiškas ir nepriklausomas kandidatas. Turiu idėjų, energijos ir noriu visas jėgas skirti svarbiam tikslui.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Majausko sprendimo priblokštas konservatorių strategas: tai – kerštas

TAIP PAT SKAITYKITE: Politologai apie M.Majausko sprendimą kandidatuoti į Vilniaus merus: tai racionalus žingsnis

TAIP PAT SKAITYKITE: V.Benkunskas apie M.Majausko kandidatavimą į Vilniaus merus: gal čia A.Zuokui didesnė grėsmė

Sprendimą dalyvauti mero rinkimuose priėmiau tikėdamas, jog atėjo laikas žmonėms, kurie nebijo imtis asmeninės atsakomybės. Nepriklausydamas nuo politinių partijų galėsiu atstovauti visiems miestiečiams ir skirti visas jėgas Vilniui.

Kviečiu kreiptis visus mane palaikančius, turinčius idėjų ar pasiūlymų Vilniui“, – feisbuke parašė jis.

Pasitraukė iš komiteto pirmininkų

Antradienį, paskelbęs apie pasitraukimą iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų, M.Majauskas dar neatskleidė savo planų, tačiau tikino esąs pasirengęs toliau dirbti kaip savarankiškas politikas.

Apie politinę ateitį M.Majauskas kalbėjo nekonkrečiai, tačiau leisdamas suprasti, kad turi tam tikrų planų, galbūt nebūtinai susijusių su darbu Seime.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad turiu energijos ir, kaip ir minėjau, esu pasiruošęs dirbti kaip nepriklausomas, savarankiškas politikas, atstovaudamas žmonių interesams“, – žurnalistams antradienį komentavo jis.

Seime ar ne? „Apie planus pasakysiu šiek tiek vėliau“, – teigė jis.

Iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pašalintas M.Majauskas gali sudaryti rimtą konkurenciją kovojant dėl dešiniųjų balsų šios partijos kandidatui į Vilniaus merus, dabartiniam vicemerui Valdui Benkunskui.

Būtent V.Benkunsko vadovaujamas TS-LKD priežiūros komitetas pašalino M.Majauską iš partijos.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas, Valdas Benkunskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Mykolas Majauskas, Valdas Benkunskas

Jis pastaruoju metu buvo atsidūręs su sava partija kilusio skandalo Seime epicentre, kai palaikė su Vyriausybe nederintą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą maitinimo sektoriui.

Tokia M.Majausko laikysena sulaukė griežtos partijos vadovybės reakcijos: jis buvo išmestas iš partijos.

Taip pat partijos etikos sargai rekomendavo jį pašalinti ir iš Biudžeto ir finansų pirmininko pareigų bei iš frakcijos Seime.

Iki šios savaitės M.Majauskas laikėsi įsikibęs pareigų parlamente, tačiau netikėtai nusprendė pats atsisakyti komiteto vadovo krėslo. Kol kas M.Majauskas dar yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime narys, tačiau gali būti pašalintas ir iš jos.

Ne pirmas kartas

M.Majauskas tiesioginiuose merų rinkimuose dalyvaus antrą kartą.

Pirmą sykį vadovauti Vilniui jis siekė 2015 metais, tačiau rinkimai jam susiklostė nesėkmingai.

Konservatorių iškeltas kandidatas po pirmo turo balsavime liko ketvirtas su 8,71 proc. balsų.

Į priekį jis praleido Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderį Valdemarą Tomaševskį (16,96), Artūrą Zuoką (18,5) ir Remigijų Šimašių (33,95).

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Artūras Zuokas ir Remigijus Šimašius
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Artūras Zuokas ir Remigijus Šimašius

Pirmą kartą organizuoti tiesioginiai merų rinkimai po antro turo baigėsi tuometinio Liberalų sąjūdžio atstovo R.Šimašiaus tvirta pergale prieš A.Zuoką.

Kas favoritas?

M.Majausko dalyvavimas gali perstumdyti figūras, svarstant, kas yra favoritas laimėti rinkimus sostinėje.

Kol kas apie dalyvavimą Vilniaus mero rinkimuose yra paskelbę buvęs sostinės vadovas Artūras Zuokas, konservatorius, dabartinis vicemeras Valdas Benkunskas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Lukas Savickas, Laisvės partija delegavo Tomą Vytautą Raskevičių, Liberalų sąjūdis – Eglę Radvilę, o socialdemokratai – Rasą Budbergytę.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga deleguoja europarlamentarą Stasį Jakeliūną, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų, Nacionalinis susivienijimas – Vytautą Sinicą.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai numatyti kitų metų kovo 5 dieną.

R.Juknevičienė prakalbo apie A.Zuoką

Konservatorė, europarlamentarė Rasa Juknevičienė feisbuke iškėlė klausimą apie galimą Artūro Zuoko, kuris irgi pretenduoja į Vilniaus merus, ranką šioje istorijoje.

„Įdomu, ar ir Mykolo rinkimų kampaniją Zuokas finansuos? Nes tiesiog labai aišku, kam to reikėjo labiausiai“, – dalindamasi M.Majausko žinute parašė ji.

Kitas konservatorius, Seimo narys, kažkada buvęs Vilniaus vicemeras Kęstutis Masiulis rašė, kad „kažko panašaus ir buvo galima laukti“ ir pavadino tai politine melodrama.

„Tiesiog kartojamas Pakso skrydis. Į politiką pateko kaip kruopštus dabartinės premjerės biuro darbuotojas, politikos laukui visai nežinoma, už ausų ištempta asmenybė. Panašiai gavo komiteto pirmininko kėdę. Jau čia pasidarė sau žinomumą.

O tikrą politinį įvaizdį nusprendė susikurti kietai susipriešinęs su jam karjerą klojusiais asmenimis ir partija. Paksas buvo labiau provincijoje nei sostinėje mylimas kovotojas su amerikiečių investicijomis, kurias su rusų talka jam pavyko apjuodinti. Tiksliau reiktų sakyti pavyko visuomenę apmulkinti.

Majauskas kuria kitą politinės melodramos siužetą, kurioje dominuoja meilė burgerių tinklams. Taip, matyt, jis tikisi įgyti vilniečių balsus. Pamatysime, ar jam pasiseks“, – feisbuke rašė K.Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas