Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 19 /13:32

M.Skuodis atšaukė iš pareigų „Oro navigacijos“ vadovą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį iš pareigų atšaukė VĮ „Oro navigacijos“ generalinį direktorių Marių Beliūną. Šios oro transporto infrastruktūros įmonės vadovu M.Beliūnas buvo paskirtas ministro Jaroslavo Narkevičiaus pernai rugsėjį, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Marius Beliūnas
Marius Beliūnas / VĮ „Oro navigacija“ nuotr.

Įsakymą dėl „Oro navigacijos“ vadovo atšaukimo ministras pasirašė antradienį.

„Įmonės valdyba išreiškė nepasitikėjimą vadovu ir nematė galimybės dirbti su juo toliau, išsiskyrė vadovo ir valdybos požiūriai į iškeltų įmonei tikslų įgyvendinimą, veiklos efektyvumą ir investicijas. Neturiu pagrindo nepasitikėti įmonės valdyba.

Todėl, įvertinęs įmonėje susidariusią užsitęsusią ir paveldėtą situaciją, kuri gali pakenkti ir nacionalinio saugumo interesams, stringantį valstybės lūkesčių įgyvendinimą, įsisenėjusį vadovybės susipriešinimą, peraugantį į susipriešinimą ir su darbuotojais, priėmiau sprendimą atšaukti vadovą“, – sprendimą komentuoja susisiekimo ministras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Skuodis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Skuodis

Valdyba: palaikome susisiekimo ministro sprendimą

„Oro navigacijos“ valdyba palaiko susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio sprendimą antradienį iš pareigų atšaukti įmonės vadovą Marių Beliūną ir tikisi, kad būsimas naujasis vadovas, kuris bus atrinktas skaidraus konkurso būdu, padės įgyvendinti įmonei iškeltų tikslų įgyvendinimą, planuoti investicijas bei pateisins valstybės lūkesčius.

„Įmonės valdyba nepritarė parengtam įmonės strateginiam veiklos planui, kuris, valdybos nuomone, neatspindėjo steigėjo lūkesčių. Be to, išsiskyręs požiūris į darnumo politiką, skaidrumą, rizikų valdymą bei investicijas į saugą bei efektyvumą kėlė įtampą vadovo ir valdybos bendravime.

Todėl sveikinu ministro sprendimą ir tikiuosi skaidrios greitos naujo vadovo atrankos, kuris atlieptų visų suinteresuotų pusių interesus bei padėtų įmonei ne tik išgyventi didžiausią krizę aviacijos istorijoje, bet ir pasinaudotų ja tolimesniam įmonės vystymui“, – ministro sprendimą pakomentavo valdybos pirmininkas Dangirutis Janušas.

M.Beliūnas „Oro navigacijoje“ pradėjo dirbti nuo 2018 metų generalinio direktoriaus patarėju. Po to dirbo įmonės Saugos, kokybės ir saugumo departamento vadovu. Pernai balandį jis tapo laikinuoju įmonės vadovu. Laimėjęs skelbtą įmonės vadovo konkursą, ankstesnio susisiekimo ministro J.Narkevičiaus jis buvo paskirtas vadovauti šiai įmonei.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valstybinė įmonė „Oro navigacija“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Valstybinė įmonė „Oro navigacija“

Atšaukus M.Beliūną, laikinąja „Oro navigacijos“ vadove paskirta įmonės Teisės ir dokumentų valdymo skyriaus vadovė Redvita Četkauskienė. Naujam įmonės vadovui išrinkti bus skelbiamas konkursas.

„Per savo kadenciją sieksiu, kad visos valstybės įmonės kuo skubiau pakeistų teisinę formą į akcines bendroves ir įmonių vadovų skyrimas būtų depolitizuotas, atsakomybė būtų perduota šiuolaikiniais vadybos principais dirbančioms įmonių valdyboms“, – sako ministras.

„Oro navigacija“ yra vienintelė įmonė šalyje, kuriai suteikta teisė teikti oro eismo, ryšių, navigacijos ir stebėjimo bei oro navigacijos informacijos paslaugas Lietuvos oro erdve skrendantiems orlaiviams. Įmonėje dirba 250 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas