Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 15

M.Skuodis: klaidų buvo daug, turėjome pasakyti anksčiau, kokioje situacijoje esame

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pripažįsta, kad situacijoje dėl „Belaruskalij“ trąšų gabenimo per Lietuvą padaryta daug klaidų, todėl dabar svarbu nesukelti nepagrįstų lūkesčių ir rasti teisingiausius sprendimus, kaip išspręsti šią krizę. Jis taip pat tvirtino antradienį kone iki paskutinės minutės nežinojęs, ar premjerė Ingrida Šimonytė patenkins jo atsistatydinimo prašymą, ar ne.

„Esu tikrai dėkingas premjerei už pasitikėjimą, pokalbis vakar naktį čia tikrai nebuvo lengvas. Galiu pasakyti, ir emocingas buvo“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė ministras.

Jis tikino iki devintos valandos vakaro nežinojęs, ar premjerė patenkins jo prašymą, ar ne.

„Kaip pasakė premjerė (…), man reikia čia ne jūsų pareiškimų, man reikia jūsų darbų“, – pasakojo M.Skuodis.

Ministro nuomone, šiuo metu svarbiausia toliau tęsti pradėtus darbus ir priimti sprendimus, kurie padėtų išspręsti situaciją.

„Nusiraminti, susėsti prie stalo visoms institucijoms (…) ir surasti geriausius šios situacijos sprendimus“, – teigė jis.

Visgi, konkrečių sprendimų jis nenorėjo įvardinti ir tvirtino, kad jų yra ne vienas.

15min nuotr./Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė ir Marius Skuodis
15min nuotr./Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė ir Marius Skuodis

„Sprendimų yra ne vienas ir aš, nenorėdamas kartoti klaidų, tikrai nenoriu įvardinti jų iš anksto, nenoriu minėti jokių datų“, – pabrėžė M.Skuodis.

„Aš dabar ko nenorėčiau padaryti, tai sukelti lūkesčių, nes juos mes klaidingai buvome sukėlę pernelyg didelius ir nepasvertus“, – pripažino jis.

Anot ministro, visoje situacijoje klaidų buvo padaryta daug, jų buvo ir sprendimų priėmėjų, ir įmonių lygmenyje.

„Turėjome anksčiau ateiti ir pasakyti, kokioje situacijoje esame ir ką darome. Mes tikėjomės anksčiau rasti tam tikrus sprendimus“, – sakė ministras.

Jis taip pat pabrėžė gerbiantis „Lietuvos geležinkelių“ valdybos ir generalinio direktoriaus Manto Bartuškos sprendimą sutarti dėl pereinamojo laikotarpio, po kurio vadovas pasitrauktų.

Įvertinimo ministras sakė taip pat laukiantis ir iš Klaipėdos jūrų uosto valdybos. Dėl šios įmonės vadovybės atsakomybės jis sakė kol kas nenorintis spręsti, nes laukia ir pokalbio su direktoriumi, su kuriuo nebendravo jau kurį laiką.

Vis dėlto, jis pripažino, kad kaltųjų, neatsakytų klausimų ir problemų šioje situacijoje vis dar išlieka „labai daug“.

„Kalbant apie sutarties pakeitimus, kurie turėjo būti pateikti už nacionalinį saugumą atsakingoms institucijoms, baigiant avansais, kurie vis dėlto buvo priimti – buvo priimtas sprendimas priimti avansus, jie neįkrito. Čia yra tie klausimai, į kuriuos mes atsakysime“, – patikino M.Skuodis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas