Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 21

Marijampolės meras įspėja: laukia labai griežti ribojimai

Marijampolės meras Povilas Isoda trečiadienį feisbuke pasidalijo žinute ir įspėjo gyventojus, kad situacija dėl koronaviruso mieste labai sparčiai blogėja, todėl Vyriausybė posėdyje gali imtis labai griežtų ribojimų.
Povilas Isoda
Povilas Isoda / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Prieš savaitę galėję džiaugtis turėdami iki 10 pavienių atvejų Marijampolėje, šiandien jau grėsmingai artėjame į „raudonąją“ zoną. NVSC statistika skaičiuoja 60 sergančiųjų Marijampolėje, tačiau realybėje skaičiai dar didesni, kai sergantieji priskiriami kitoms savivaldybėms, nors iš tikrųjų dirba ar gyvena Marijampolėje“, – feisbuke rašo meras.

Jis tikina kasdien iš NVSC gaunantis informaciją apie naujai užsikrėtusius 10 ir daugiau atvejų.

„Aukštos rizikos kontaktų skaičiai taip pat nedžiuginantys. Kasdien į saviizoliaciją privalo išeiti po keliasdešimt marijampoliečių. Viešai nedetalizuoju konkrečių atvejų ar židinių, kadangi su visais turinčiais riziką kontaktais asmeniškai bendrauja NVSC. Tačiau atvejų daugėja tiek verslo įstaigose, tiek globos įstaigose“, – rašo jis.

Meras įspėja, kad žmonių laukia labai griežti ribojimai.

„Po šiandieninio Vyriausybės posėdžio ko gero turėsime naujų LABAI GRIEŽTŲ apribojimų ir reikalavimų. Kai tik turėsime žinių, informuosiu.
Atsipalaiduoti negalime. Virusas gali būti visai greta. Situacija tikrai grėsminga ir pavojinga, mūsų visų sąmoningumo ir sutelktumo reikia kaip niekad. Būkite atsargūs. Saugokite save ir aplinkinius“, – rašo jis.

❗️❗️❗️ COVID-19 Marijampolėje Prieš savaitę galėję džiaugtis turėdami iki 10 pavienių atvejų Marijampolėje, šiandien...

Posted by Marijampolės meras Povilas Isoda on 2020 m. spalio 21 d., trečiadienis

NVSC duomenimis, Marijampolės savivaldybėje per keturiolika dienų fiksuojamas 109, 7 užsikrėtimų 100 tūkst. gyventojų rodiklis.

Vyriausybė trečiadienio posėdyje ketina svarstyti situaciją dėl koronaviruso valdymo. Vienas iš siūlymų – savaite pailginti moksleivių atostogas.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šią savaitę nustatė tvarką, kad savivaldybės pagal sergamumo rodiklius būtų skirstomos į žalią, geltoną ir raudoną zonas.

Raudonomis paskelbtose savivaldybėse svarstoma drausti masinius renginius, darbą ir ugdymą organizuoti nuotoliniu būdu, imtis veiksmų dėl planinių sveikatos paslaugų, riboti žmonių srautus prekybos vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas