Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 17

Martyno Mažvydo biblioteka ruošiasi taupyti energiją – darbo dienomis dirbs trumpiau

Lietuvos Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka darbo dienomis dviem valandomis trumpins savo darbo laiką. Šie pokyčiai įsigalioja nuo pirmadienio.
Martyno Mažvydo biblioteka
Martyno Mažvydo biblioteka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešama bibliotekos feisbuko paskyroje, šie pokyčiai įgyvendinami atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos siūlomas energijos taupymo priemones ir rekomendacijas.

Naujos darbo valandos įsigalioja nuo 2022 m. rugsėjo 19 d., pirmadienio.

Naujasis bibliotekos darbo laikas pirmadieniais–penktadieniais bus 8.00–19.00 val. Iki šiol biblioteka darbą baigdavo 21:00.

Šeštadieniais–sekmadieniais Martyno Mažvydo biblioteka 10.00–18.00 val.

Rugsėjo 7 d. viešai energetikos ministerijos pristatytame plane užsibrėžtas tikslas per dvejus metus padės sutaupyti 800 mln. eurų ir 20 proc. energijos: viešajame sektoriuje tikimasi sutaupyti 100 mln. eurų, versle – 300 mln. eurų, o gyventojų segmente – 400 mln. eurų.

Plane siūloma valstybės institucijoms iki 19 laipsnių mažinti temperatūrą patalpose žiemą, o vasarą – didinti iki 27 laipsnių, išjungti karštą vandenį, mažinti apšvietimą ar jį išjungti nuo 24 iki 6 valandos ryto, šildymo sezonu metu sumažinti patalpų temperatūrą 1-2 laipsniais, išjungti karštą vandenį.

Be to, siūloma leisti tų biudžetinių įstaigų, valstybės institucijų ir įmonių, kurios jau taiko nuotolinį darbą, darbuotojams nuotoliu dirbti penktadieniais ir pirmadieniais – taip būtų galima keturioms dienoms iš eilės šildymo temperatūrą patalpose sumažinti iki 17 laipsnių.

Taip pat siūloma atnaujinti ir modernizuoti šilumos punktus, prijungti pastatus su dujiniais katilais prie centralizuoto šilumos tinklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas