Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mato paieška: mama atskleidė svarbią detalę, pasidalino pagalbos prašymu

Nuo vilniečio Mato dingimo praėjo beveik dvi savaitės, tačiau jo šeima – vis dar nežinioje. Tiek tarnybos, tiek savanoriai tęsia 15-mečio vaikino paiešką, o jo mama šeštadienį 15min atskleidė svarbią detalę ir dar kartą pasidalino prašymu žmonėms prisijungti prie paieškos.
Mato paieška
Mato paieška / 15min montažas

Matas dingo ankstų rugsėjo 30-osios rytą, apie jo dingimą apie devintą ryto policijai pranešė mama.

Paskutinį kartą jis matytas apie 04.21 val. išeinantis iš sporto klubo „Lemon gym“ Antakalnyje, pasukantis Šilo gatvės link ir kertantis kelią ties „Caffeine“ kavine.

Ant Šilo tilto netrukus rasta kuprinė su jaunuolio daiktais, tarp jų rastas ir telefonas.

Pagalbos prašymas

Šeštadienį Mato paieška tęsiama, tačiau savanorių ypač trūksta, tad paauglio mama dar kartą pasidalino pagalbos prašymu.

„Prašymas, tiesiog maldavimas, kad žmonės nepatingėtų ir kas turi galimybę, kas turi noro, tiesiog prisijungtų – ar dronais, ar plaukimu, ar pėsčiomis“, – 15min kalbėjo Mato mama.

Norinčiuosius prisidėti prie paieškos ji ragino sekti feisbuke esantį puslapį „Mato paieška“, kur talpinama naujausia informacija, instrukcijas dalija Lietuvos Raudono Kryžiaus koordinatoriai.

Sekmadienį žmonės kviečiami 10 val. rinktis prie Šilo tilto, o 14 val. – prie DEPO prekybos centro.

Šiuo metu paieška vyksta tiek krante, tiek vandenyje – kas gali, tas baidarėmis žvalgo Nerį, kiti gali šukuoti upės pakrantę.

Sekmadienį, pasak Mato mamos, prie paieškos prisijungs kinologas su pėdseke Ersa.

„Rytoj, nuo 12 val., mes atsivežam šunį Ersą, kuri ieško skenduolių, jau yra radusi 16 nuskendusių žmonių, ir ji nuo 12 valandos plauks upe. Atsivežam kinologą iš Kauno“, – pasakojo moteris.

„Raktai likę pas Matą“

Ji, be kita ko, atskleidė svarbią detalę, kuri iki šiol nebuvo žinoma, – ant Šilo tilto rastoje paauglio kuprinėje nebuvo namų raktų.

„Vienintelis daiktas, nerastas Mato kuprinėje, tai namų raktai (...) Raktai likę pas Matą“, – atskleidė paauglio mama.

Pasak jos, ant tilto rastoje kuprinėje buvo visi kiti jo daiktai – netgi ausinės, kurių jis įprastai nenusiimdavo net eidamas miegoti.

„Kuprinėje buvo visi daiktai – net ir ausinės, kurios uždedamos ant galvos, o ne įsikišamos į ausis. Matas su jomis būdavo visada ir klausydavo muzikos – jis netgi miegodavo su tomis ausinėmis“, – pasakojo Mato mama.

„Kad vaikas susiruoštų, susidėtų knygas pirmadienio pamokoms ir eitų nušokti nuo tilto? Arba kad vaikas nueitų į sporto salę pasportuoti ir šoktų nuo tilto? Nu kosmosas...“, – atviravo ji.

Moteris tvirtino, kad kol kas atsakymų ieškoti sunku, o jų esą kol kas neturi ir policija, kuri analizuoja ne tik Mato telefoną, bet ir jo kompiuterius, kuriuos tyrimui sakė davusi mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas