Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 06

„Maximos“ darbuotojai Vilniuje nustatytas koronavirusas

Pirmadienį, spalio 5 dieną, Vilniuje veikiančios „Maxima X“ parduotuvės darbuotojai nustatytas koronavirusas. Ši darbuotoja paskutinįsyk darbe lankėsi rugsėjo 30 dieną. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau Vilniuje, Žaliųjų ežerų g. 207 esančios „Maxima“ parduotuvės darbuotojai jaustų COVID-19 būdingus simptomus, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
COVID-19 patikros punktas Vilniuje
COVID-19 patikros punktas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Darbuotoja, kuriai buvo nustatytas koronavirusas, jau kuris laikas saviizoliuojasi, nes galimai kontaktavo su sergančiu COVID-19 asmeniu. Ji jokių simptomų nejaučia. Paskutinįsyk darbe ji lankėsi rugsėjo 30 dieną, o COVID-19 testas buvo atliktas spalio 4 dieną.

Darbuotoja artimo sąlyčio nei su pirkėjais, nei kitais kolegomis, dirbančiais toje pačioje „Maximos“ parduotuvėje neturėjo. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir esant poreikiui imsimės rekomenduojamų veiksmų“, – tvirtino prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Parduotuvės patalpos, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtusi darbuotoja, yra papildomai išvalytos ir dezinfekuotos.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 susirgimai yra diagnozuoti 22 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 16 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 721 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojų. Šiuo metu 14 darbuotojų testo atsakymo dar laukiama, 9 iš jų yra užsiregistravę profilaktikos tikslais, kuomet Lietuvos savivaldybės organizuoja profilaktinius tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas