Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26

Mažame miestelyje gimsta išskirtiniai tortai: Edvardas juos puošia net auksu

Su Edvardu Šimkevičiumi susitinkame jo naujumu švytinčiame konditerijos ceche. Ant plieninio stalviršio išdėlioti gaminiai traukia akį ir žadina apetitą. Tortus, kitus desertus gaminantis jaunas vyras neslepia, kad vasarą vos spėja su užsakymais, kadangi tai vestuvių ir kitų asmeninių švenčių sezonas. Ir prisipažįsta – kepdamas pirmą vestuvinį tortą jis keikėsi ir mintyse žadėjo „daugiau niekada“.
Konditeris Edvardas Šimkevičius iš Baisogalos
Konditeris Edvardas Šimkevičius iš Baisogalos / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Kavinėje „Pas Zitą“ eilinės darbo dienos pietūs ramūs. Baisogaloje sunku būtų pasigirti didžiuliais lankytojų srautais. Vis dėlto du karantinus šeimos verslas atlaikė ir net remontavo kavinės patalpas, įrengė konditerijos cechą naujame pastate šalia.

Patirtys Europoje

„Baigęs Baisogaloje mokyklą, išvažiavau mokytis į Kauną. Pagal „Erasmus+“ programą buvau išvykęs į Daniją mokytis. Grįžęs dirbau „Harmony“ parke, beveik dvejus metus. Kaip visada, norisi kažko naujo ir daugiau pamatyti. Įstojau dar mokytis virėju Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre. Ten mokiausi ir pavyko pagal tą pačią „Erasmus“ programą išvažiuoti į Vengriją.

Vengrijoje praleidau tris mėnesius, dirbau „Astoria“ tinklo viešbučio restorane. Tai irgi buvo savotiška pramoga, įdomumas. Bet norėjosi grįžti į gimtinę, pritaikyti viską pas save. Grįžau į Baisogalą, pradėjau dirbti šeimos kavinukėje, kuri gyvuoja nuo 2005-ųjų metų. Kavinės įkūrėja yra Zita Šimkevičienė, mano močiutė. Dirba ir mama su tėčiu, visi kartu dirbame“, – savo istoriją pasakoja Edvardas.

Dar seniau, mokykloje, jis tortus irgi kepė – kaip juokiasi prisiminęs, Kaziuko mugei. Vienais metais pavyko, kitais pakvietė, trečiais irgi.

Statydami naują pastatą šalia sėkmingai veikiančios kavinės Šimkevičiai sako tiksliai nė nežinoję, kam jį pritaikys. Galbūt dar vienai šventinei salei.

Tačiau „pradėjo įsivažiuoti konditerija“, kaip sako Edvardas, užsakymų tortams ir kitiems desertams tik daugėjo, tad nuspręsta, kad čia bus naujas konditerijos cechas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų