Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:01

Medicinos įstaigos elgiasi nesąžiningai: tyrimą kompensuoja ligonių kasos, tačiau už jį prašoma sumokėti

Tyrimą kompensuoja ligonių kasos, tačiau klinikos reikalauja, kad už jį sumokėtų ir pacientas. Su tokia situacija susidūrė kelios moterys, vėliau pinigus jos atgavo. Kaip teigia Valstybinės ligonių kasos specialistai, tai – ne pavieniai atvejai, nes skundų sulaukiama daugiau.
Nėštumas
Nėštumas / Shutterstock nuotr.

Pinigus sugrąžino

Sostinės Pašilaičių šeimos medicinos centre vilnietei Gabrielei buvo atliktas B grupės streptokoko (BGS) tyrimas, už kurį moteriai teko sumokėti 40 eurų.

Savo patirtį ji papasakojo socialiniame tinkle. „Noriu perspėti moteris, kurios laukiasi ir lankosi Pašilaičių šeimos medicinos centre. Nėštumo 35–37 savaitę jums darys (arba galite atsisakyti) BGS tyrimą (dėl naujagimių streptokoko B). Šis tyrimas yra nemokamas, jeigu darote jį 35–37 nėštumo savaitę ir toje medicinos įstaigoje, kuri sudariusi sutartį su ligonių kasomis. Pašilaičių šeimos medicinos centras yra sudaręs.

Tačiau ši įstaiga gudrauja ir liepia susimokėti. Kad turėsiu susimokėti, man ginekologė pasakė ne iš karto. Tik po savaitės administracijoje sužinojau, kad esu skolinga.

Susimokėjau, o dar po savaitės visai netikėtai sužinojau, kad neturėjau mokėti. Tada parašiau laisvos formos pagrįstą, argumentuotą prašymą grąžinti pinigus.

Paprašė čekio, kurio, aišku, neturėjau, bet nusiunčiau banko išrašą. Tada grąžino pinigus be jokio atsiprašymo, pasiaiškinimo. Būkit budrūs mokėdami už bet ką, bet kur, net tokiose, atrodo, rimtose įstaigose“, – rašė Gabrielė.

Netiki, kad tai – klaida

Kalbėdama su 15min moteris svarstė, kad tai, jos nuomone, nebuvo įstaigos klaida, o sąmoningas elgesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas