Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:06

Medikų darbu nusivylusi Rūta: „Mano tėtis nesiorientavo aplinkoje, tačiau į namus išleistas“

„Mano tėtis iš Visagino ligoninės į namus Ignalinoje ėjo pėstute, stabdė pakeleivingas mašinas, o vėliau jo pasiimti atvažiavo draugas. Aš tuo metu važiavau iš Klaipėdos, kur studijuoju, į namus. Lengviausia pasakyti, kad žmogus atsisako gydymo. Taip pavadinčiau situaciją, kuri įvyko Visagino ligoninėje“, – 15min sakė Rūta (vardas pašnekovės prašymu pakeistas). Tuo tarpu Visagino ligoninės vadovas Kastytis Matulevičius teigia, jog pasitiki gydytojo sprendimais.
Pacientas
Pacientas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rūtos tėčiui – 48 metai, su šeima jis gyvena Ignalinoje, vyras turi rimtų problemų dėl alkoholio vartojimo.

Kaip pasakojo Rūta, rugsėjo 24-osios vakarą tėtis pats išsikvietė greitąją pagalbą, medikai jį nuvežė į Visagino ligoninę: „Nors ligoninė yra ir Ignalinoje, tačiau vakarais čia ne visada būna budinčių gydytojų.

Tačiau tą patį vakarą jį ir išleido. Tai pasirodė keista, nes buvo įtarimų, kad gali būti alkoholinė psichozė. Jis, kaip vėliau pasakojo, miegojo kažkur lauke, o kitą dieną jau buvo paguldytas į vidaus ligų skyrių.“

Eriko Ovčarenko nuotr. Greitoji medicinos pagalba
Eriko Ovčarenko nuotr. Greitoji medicinos pagalba

Buvo neramu dėl tėvo sveikatos

Pasak pašnekovės, vyras be perstojo gėrė tris mėnesius, o kai išsiblaivė – pajuto vidaus organų skausmus.

„Tačiau rugsėjo 26-osios rytą mano mamai paskambino vidaus ligų skyriaus vedėjas. Tiesa, iš karto jis neprisistatė, tad vėliau teko aiškintis, su kuo mama kalbėjo.

Medikas pranešė, kad mano tėvas atsisako gydymo ir išleidžiamas namo, o mes galime jį pasiimti. Mamai nespėjus suvokti informacijos, kaip ir kodėl taip gali būti, gydytojas pokalbį baigė“, – pasakojo Rūta.

Moteris paskambino Klaipėdoje studijuojančiai dukrai. „Tada aiškintis šį reikalą ėmiausi aš. Buvo neramu dėl tėvo sveikatos ir ne tik dėl fizinės, bet ir dėl psichologinės, kadangi naktį iš jo sulaukėme žinučių bei skambučių. Jų turinys leido suprasti, kad žmogus nesiorientuoja aplinkoje ir galimai paveiktas alkoholinės psichozės. Tai pasikartojantis atvejis – mums šeimoje atpažinti lengva“, – kalbėjo Rūta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas