Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
11:11 /13:25

Melagienų kūrėjai įsismarkavo: apgauti mėgina ir Kauno viešojo transporto keleivius

Prieš savaitę vilioję vilniečius, dabar sukčiai ėmėsi kauniečių. Kauno viešuoju transportu besinaudojantiems žmonėms siūloma „unikali galimybė“ – pusmetį važinėti autobusais ir troleibusais pusvelčiui. Neapsigaukite, tai tik bandymas jus apmauti.
Viešasis transportas
Viešasis transportas Kaune / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Unikali galimybė kauniečiams!

Švenčiame 85-ąjį Kauno autobusai gimtadienį! Įsigykite naują Kauno kortelę ir mėgaukitės neribotomis kelionėmis visų rūšių transportu 6 mėnesius tik už 2,35 EUR!

Nepraleiskite progos – pasiūlymas galioja tik pirmiesiems 500 klientų!

Pasiūlymas galioja tik 7 dienas!

Daugiau informacijos rasite paspaudę žemiau esančią nuorodą!“ – taip viliojami lengvatikiai feisbuke.

Melagiena apie „Kauno autobusų“ „akciją“
Melagiena apie „Kauno autobusų“ „akciją“

Informacija – identiška tai, kurią sukčiai platino praėjusią savaitę, tik ji buvusi skirta vilniečiams ir apie Vilniaus viešąjį transportą.

Taip pat skaitykite: Nepasimaukite: siūlomi pigūs Vilniaus autobusų ir troleibusų bilietai – tik apgaulė

Taip pat, kaip ir Vilniaus atveju, skelbimą platinantis puslapis yra keistu pavadinimu – „Viešasis transportas Kaunas“. O po įrašu atsirado keli įrašai apie tai, kad pirmieji laimingieji jau gavo savo korteles.

Tiek, kad komentarų autoriai yra tie patys, kurie neva komentavo apie savo sėkmę ir Vilniuje. Tarkim, Gabrielė Sakalauskas, Laura Sabonis ir t.t.

Šių skelbimų vienu metu buvo paskelbta net trys, jie ėmė plisti feisbuke.

„Kauno autobusai“ suskubo paneigti šią informaciją. Bendrovės išplatintame pranešime raginama jokių įtartinų nuorodų nespausti.

„Socialiniame tinkle FACEBOOK ir vėl sukčiai kėsinasi į patiklių keleivių saugumą ir pinigines.

Informuojame, kas bendrovė „Kauno autobusai“ neturi FACEBOOK paskyros, neprekiauja 6 mėnesių terminuotaisiais bilietais ir šiuo metu nevykdo jokių viešųjų ryšių kampanijos ar kitų akcijų.

Informacija, pateikta neoficialioje paskyroje – klaidinga ir nesusijusi su bendrovės veikla. Prašome neatidarinėti šioje paskyroje pateikiamų nuorodų, nes tai – galima sukčių ataka.

Raginame gyventojus būti atidžiais ir neatskleisti jautrių saugos ar mokėjimų kortelių duomenų“, – rašoma pranešime ir prašoma visada bet kokią socialiniuose tinkluose skelbiamą informaciją pasitikrinti oficialioje UAB „Kauno autobusai“ interneto svetainėje kaunoautobusai.lt.

Informacija apie tai pasidalijo ir Kauno miesto savivaldybė.

„Kauno autobusų“ atstovė Ramunė Tarandė BNS sakė, kad apie nukentėjusius asmenis bendrovė informacijos neturi, bet sulaukta „labai daug“ skambučių klausiant, ar minėta informacija yra teisinga, ypač ją išplatinus pirmąkart.

„Pirmą kartą tokie įrašai socialiniame tinkle pastebėti vasaros pradžioje, tuomet apie juos informuota policija, Ryšių reguliavimo tarnyba, Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) ir „Facebook“, – teigė R.Tarandė.

Tai jau ne pirmas atvejis pastaruoju metu, kai sukčiai platina melagingą informaciją apie bendrovės „Kauno autobusai“ organizuojamą akciją. Panašūs skelbimai plito ir rugpjūčio pradžioje.

15min verdiktas: melas. „Kauno autobusai“ tokios akcijos neorganizuoja. Tai apgaulės schema, skirta išvilioti asmens duomenis ir pinigus.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas