Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 20

Nuo streiko iki druskos: kurie merai ir kodėl pernai traukė žiniasklaidos bei internautų dėmesį?

Miesto dydis nebūtinai garantuoja jo merui vietą žiniasklaidos pranešimuose. Taip pat nebūtinai žurnalistų ir socialinių tinklų vartotojų dėmesys kryps į tai, kuo merai norėtų pasigirti – jų inicijuotus projektus, dalyvavimą renginiuose ar panašias jiems palankias naujienas. Žiniasklaidos stebėsenos bendrovės „Mediaskopas“ analizė rodo, kad pernai merai dažniausiai minėti streikų, korupcijos ir kitokių skandalų kontekste.
Remigijus Šimašius ir Visvaldas Matijošaitis
Remigijus Šimašius ir Visvaldas Matijošaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugiausia spaudos, interneto portalų, televizijos ir radijo stočių straipsnių bei reportažų, kuriuose minėti vienas ar kitas meras, buvo apie Vilniaus viešojo transporto vairuotojų streiką, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio šeimai priklausančių sklypų galimai neskaidrų privatizavimą ir šio miesto savivaldybės administracijos direktoriui mestus įtarimus dėl korupcijos.

Tokius duomenis „Mediaskopo“ analitikai pateikė išanalizavę 650 interneto portalų, nacionalinę ir regioninę spaudą, naujienų agentūrų, radijo ir TV žinių bei publicistinių laidų pranešimus.

Jie suskaičiavo, kiek pranešimų buvo viena ar kita tema, kuriuose minėti merai, ir surikiavo juos į savotiškus topus.

Iš viso 2022-aisiais miestų ir rajonų merai buvo paminėti 47 565 pranešimuose (tai sudarė 2,83 proc. visos žiniasklaidos pranešimų).

Žiniasklaidos dėmesys – streikui ir skulptūroms

Pernai Lietuvos žiniasklaidoje, kaip ir galima tikėtis, dažniausiai buvo minimas didžiausio miesto – Vilniaus – meras Remigijus Šimašius (6 883 kartus).

Garsiausiai jo pavardė žiniasklaidoje skambėjo per „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) vairuotojų streiką. Kaip žinoma, sostinės autobusų ir troleibusų vairuotojai neterminuotą streiką pradėjo gruodžio pradžioje, bendrovės administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas