Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 10 /16:34

Teismas mergaitės pagrobėją suėmė ilgiausiam laikui: įtariamasis parodytas tik nuotoliu

Teisėsauga trečiadienį pateikė įtarimus dėl pagrobimo vyrui, sulaikytam garaže Kaune, kur rasta kelias dienas ieškota devynerių mergaitė, pranešė Kauno apygardos prokuratūra. Popietę Kauno apylinkės teisme surengtas teismo posėdis, kuriame sprendžiama dėl kardomųjų priemonių įtariamajam skyrimo. Prokurorai siekia įtariamąjį suimti 3 mėnesiams. Teismas patenkino prokuroro prašymą ir suėmė įtariamąjį ilgiausiam terminui – trims mėnesiams.
Kauno apylinkės teisme sprendžiama dėl mergaitės pagrobėjo suėmimo
Kauno apylinkės teisme sprendžiama dėl mergaitės pagrobėjo suėmimo / 15min nuotr.

Teisėsauga iki šiol nekomentuoja, ar įtariamasis pripažįsta ar neigia kaltę.

Prieš prasidedant posėdžiui dėl kardomųjų priemonių skyrimo, žiniasklaidai leista užfiksuoti įtariamąjį pagrobimu tik per nuotolį – kompiuteryje pateiktas vaizdas iš areštinės. Kameros kokybė – ne itin gera, tad įžiūrėti galimo pagrobėjo veido bruožus – sudėtinga.

Įžengusi į posėdžių salę, teisėja Violeta Miceikienė suteikė trumpą komentarą.

„Šiandien į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus kreipėsi prokuroras Mindaugas Sabaitis su pareiškimu palikti galioti nutartį skirti suėmimą įtariamajam ir nustatyti suėmimo terminą“, – teigė teisėja.

VIDEO: Prokuroro komentaras apie tyrimą dėl mergaitės pagrobimo

Minėta nutartis buvo priimta įtariamajam už akių sausio 9 dieną, ją paskyrė kitas ikiteisminio tyrimo teisėjas. Sulaikius įtariamąjį, į teismą vėl kreiptasi dėl suėmimo paskyrimo.

Paaiškėjo, kad įtariamąjį prašoma suimti maksimaliam įmanomam terminui – 3 mėnesiams, nes įtariama, kad būdamas laisvėje jis bėgtų, slėptųsi nuo teisėsaugos, trukdytų atlikti ikiteisminį tyrimą ar net darytų naujus nusikaltimus.

15min nuotr./Kauno apylinkės teisme sprendžiama dėl mergaitės pagrobėjo suėmimo
15min nuotr./Kauno apylinkės teisme sprendžiama dėl mergaitės pagrobėjo suėmimo

Įtariamam pagrobėjui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 156 str. 1 d. Jame skelbiama, kad tas, kas pagrobė svetimą vaiką arba sukeitė naujagimius, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimta nutartis, kuria pagrobimu įtariamas asmuo suimtas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui. Suėmimas skirtas manant, jog būdamas laisvėje asmuo gali bėgti ar slėptis nuo pareigūnų, trukdyti procesui ir daryti naujas nusikalstamas veikas.

15min primena, kad Kauno policija vėlai antradienį vakare pranešė garaže Kaune radusi nuo sekmadienio ieškotą devynmetę mergaitę.

VIDEO: Garažai, kuriuose rasta pagrobta mergaitė

Pareigūnai kol kas nekomentuoja, kokie buvo nusikaltimo motyvai.

2014 metais gimusi mergaitė dingo, kai sekmadienį apie 16.30 val. iš namų Kaune, Trešnių take, išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

VIDEO: Garažų sargas ir pirmininkas: matėm mergaitės pagrobėją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi