Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 10

„Meridianas“ kelia bures ir atnaujina veiklą

Atgimęs Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ šį šeštadienį, gegužės 13 d., 12 val., jau ketvirtą kartą kelia bures ir skelbia sezono pradžią.
Klaipėdos simbolis „Meridianas“ naktį
Klaipėdos simbolis naktį / Fondo valdytojų nuotr.

Burlaivį valdantis Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondas naują sezoną pasitinka su pokyčiais. Fondo direktorius Aloyzas Kuzmarskis su šeima nuo šiol yra vienintelis jo dalininkas. „Friedricho pasažo“ savininkas Aidas Kaveckis šį pavasarį iš fondo pasitraukė.

„Gavau pasiūlymą įsigyti likusią fondo dalį ir apsisprendžiau priimti šį iššūkį, nes žinau, kad Klaipėdai ir klaipėdiečiams tai yra svarbus simbolis, ir jis turi ne tik puošti miestą, bet ir tarnauti visuomenei, priimti ekskursijas, sutuoktuves ar krikštynas ant denio, reprezentacinius miesto ir kitus renginius“, - sakė A. Kuzmarskis.

Kartu su burių pakėlimu savo veiklą atnaujina „Meridiano“ restoranas, kuriame taip pat įvyko reikšmingų pasikeitimų. Restorano virtuvei vadovauti ėmėsi garsus Lietuvos virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius.

Fondo valdytojų nuotr./Robertas Ščesnavičius
Fondo valdytojų nuotr./Robertas Ščesnavičius

Pirmosios šalyje televizinės kulinarinės laidos „Roberto receptai“ vedėjas, daugiau nei 40 metų darbo įvairiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose stažą turintis R. Ščesnavičius kurti laive įrengtame restorane specialiai atvyko iš Kauno.

„Gavęs pasiūlymą, pirmiausiai nieko daug nežadėdamas atvažiavau apžiūrėti „Meridiano“. Šis burlaivis mane sužavėjo, puikų įspūdį padarė tai, kaip įrengtas restoranas, virtuvė, tad nusprendžiau imtis čia darbo“, - sako virtuvės maestro, turintis patirties tiek nuosavame restoranų versle, tiek kaip kviestinis šefas bei įvairių kulinarinių šou rengėjas.

Jo kuriama „Meridiano“ restorano koncepcija ir meniu neapsiribos kuria nors viena griežta virtuvės kryptimi. „Man labai svarbi kūrybinė laisvė ir galimybė gaminti patiekalus derinant įvairius stilius, ingredientus bei išgaunant ryškius, puikius skonius, o ne laikantis tam tikrų apibrėžtų standartų“, - savo vertybėmis virtuvėje dalijasi R. Ščesnavičius.

Įvertinti jo kūrybą „Meridiano“ restorane klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės jau nuo šio šeštadienio. Darbo dienomis restorane bus tiekiami verslo pietūs, savaitgaliais skambės gyvo garso muzika. Nuo kitos savaitės „Meridiano“ viršutiniame denyje tradiciškai pradės veikti lauko kavinė.

Tuo metu tradicinė burių pakėlimo šventė kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius šį šeštadienį, gegužės 13 d., aplankyti burlaivį bei stebėti įspūdingą reginį. Kaip jau įprasta, bures kels Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai.

Be to, pirmą kartą šią šventę nuspalvins Lietuvos muzikos scenos grando Ovidijaus Vyšniausko nemokamas koncertas nuo „Meridiano“ denio.

Neseniai šis atlikėjas buvo surengęs itin sėkmingą jubiliejinį koncertų turą didžiosiose šalies arenose, vienas iš turo koncertų vyko ir Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Dar vieną unikalią progą šį šeštadienį gyvai išgirsti Ovidijų Vyšniauską klaipėdiečiams dovanoja veiklą atnaujinantis „Meridiano“ restoranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai