Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 02

Mero rinkimuose dalyvaus Alytaus miesto „Metų darbdave“ pripažintos bendrovės vadovas S.Bitinas

Dzūkijos sostinės mero tiesioginiuose rinkimuose paskelbė dalyvausiantis ir Alytaus „Metų darbdave“ pripažintos bendrovės „Sofa Brands international“ (SBI) vadovas Saulius Bitinas, anksčiau vadovavęs ir Alytaus „Coca-Cola“ gamyklai.
Kandidatas į Alytaus miesto mero postą – Saulius Bitinas.
Kandidatas į Alytaus miesto mero postą – Saulius Bitinas. / Zenono Šilinsko nuotr.

S.Bitinas į mero postą kandidatuos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąraše, tačiau kaip nepartinis kandidatas.

Tai – jau penktasis pretendentas į Alytaus miesto mero postą.

Iki S.Bitino apie savo apsisprendimą tapti meru Dzūkijos sostinėje pareiškė darbietis Kęstutis Ąžuolas, socialdemokratas Nerijus Cesiulis, judėjimo „Už Alytų“ atstovas Gediminas Daukšys ir konservatorius Šarūnas Klėgeris.

S.Bitinas, nors ir nebūdamas LVŽS nariu, rinkimuose į Alytaus miesto savivaldybę, bus šio sąrašo vedlys.

Kandidatas įvardijo, kad savo rinkiminę mero programą paskelbs artimiausiu metu, o laimėjus rinkimus, vienas pirmųjų darbų būtų miesto savivaldybės kompetencijų įvertinimas. Šiuo planu, o taip pat būdamas verslininkas S.Bitinas tarsi primena praėjusius rinkimus Kauno mieste laimėjusį Visvaldą Matijošaitį, kuriam panašų siekį įgyvendinti, regis, pavyko.

Kandidatui į Alytaus miesto mero kėdę – 46-eri. „Jaučiuosi subrendęs ir galiu miestui atnešti naudos“, – teigia S.Bitinas. Jis teigia, kad neturi baimės pralaimėti mero rinkimus. „Didžiausia baimė būtų rinkimus laimėti ir suplanuotų darbų neįgyvendinti“.

Jaučiuosi subrendęs ir galiu miestui atnešti naudos, – teigia S.Bitinas.

5-ojo kandidato retorikoje galima išgirsti ir naujų dalykų. S.Bitinas, jeigu bus išrinktas Alytaus miesto meru, tikisi, būti toks miesto vadovas, kuris vadovausis priešrinkimine programa, o kadencijos metu atsiskaitys rinkėjams.

Į mero vietą nusitaikiusio dabartinio SBI direktoriaus vadovaujamoje įmonėje, įsikūrusioje Naujoji g. 132, šiuo metu dirba 359 darbuotojai, gaminantys baldus ir gaunantys vidutinį 868 eurų mėnesio atlyginimą. SBI – anglų kapitalo įmonė, ketinanti Alytuje plėstis, todėl S.Bitinui tenka bendrauti ir su dabartine miesto valdžia.

Pasak kandidato, apie dabartinius miesto šeimininkus susidarė dvejopa nuomonė.

„Daug sprendimų buvo greitų, daug pastangų, tačiau investuotojams Alytuje reikia turėt, ką pasiūlyt“, – savivaldybės vadovų pastangas prisidėti prie galimos, tačiau dėl laisvų žemių trūkumo mieste pristojusios SBI verslo plėtros, įvertino S.Bitinas. Jis, žvelgdamas iš verslo pozicijų ir gerai žinodamas situaciją, taip pat silpas savivaldybės veiklos barų puses, būdamas meru, siektų toliau vystyti Alytaus Pramonės parką arba kurtų Laisvąją ekonominę zoną (LEZ).

Kaip verslo, darbdavių atstovas, naujausiasis kandidatas viliasi, kad savivaldybės meras bus tas asmuo, kuris turės programą ne vienai kadencijai ir tokią, kuri ne tik siūlys naujoves, tačiau ir tęs „kertines“ Dzūkijos sostinės savivaldos vystymosi kryptis. Vienas tokių testinių darbų būtų dabartinių Alytaus miesto šeimininkų noras gerinti susisiekimą tarp Alytaus ir Kauno.

Ar šie įvardinti ir kiti sutampantys tikslai būtų tęsiami ir toliau – S.Bitinas nebuvo linkęs konkretizuoti, kaip ir prognozuoti galimą savivaldos rinkimuose debiutuosiančių LVŽS politikų koaliciją su dabar Alytų valdančiais „Alytaus piliečiais“, kurie savojo pretendento į mero Vytauto Grigaravičiaus regalijų perėmėjo poziciją dar nepaskelbė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas