Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 17

Merų rinkimuose balsavusi D.Grybauskaitė apie premjero žodžius: tai – didelė tarptautinė gėda

Lietuvoje sekmadienį 41-oje savivaldybėje vyksta merų rinkimų antrasis turas. Juose Vilniaus miesto savivaldybėje balsavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė balsavusi už geriausiai dirbantį ir nevagiantį kandidatą. Taip pat ji įvertino premjero Sauliaus Skvernelio pasisakymą apie latvius.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nesunku buvo išsirinkti iš dviejų. Labai aišku, už ką galėjau balsuoti. Balsavau už tą, kuris mažiau šneka, gerai dirba ir nevagia“, – kokiais kriterijais vadovaudamasi rinkosi kandidatą, už kurį balsuoti, atskleidė D.Grybauskaitė.

Pati prezidentė gimusi Vilniuje, todėl nori, jog jis tik gražėtų. Grįžusi iš užsienio ji visuomet pagalvojanti ir pasidžiaugianti, kad šis miestas labai gražus.

VIDEO: Rinkimuose balsavusi D.Grybauskaitė apie S.Skvernelį: reikia didelių gebėjimų daryti tokią tarptautinę gėdą

Paklausta, kokie darbai pirmiausiai laukia Vilniaus mero, ji teigė, kad miestui reikia įvairių dalykų: „Gražinti miestą, keliai, paslaugos, vaikams reikalingi dalykai – darželiai ir kt.“, – vardijo D.Grybauskaitė.

Ji buvo paklausta ir kaip vertina premjero S.Skvernelio veiksmus dėl Astravo elektrinės.

„Konstitucija numato, kad sprendimus priima tik prezidentas, užsienio politika vykdoma kartu su Vyriausybe. Kadangi nebuvo derinta ši tema, o tai yra strateginis užsienio politikos tikslas, manau, kad tai antikonstitucinis veiksmas“, – žurnalistams pareiškė šalies vadovė.

S.Skvernelis pasiūlė Baltarusijai Astrave statyti ne atominę, o dujų jėgainę, ir joje naudoti per Klaipėdą tiekiamas dujas.

Paklausta, kaip ji vertina premjero pasisakymą, kad latviai – ne broliai, prezidentė teigė, kad reikia sugebėti daryti tokią gėdą tarptautiniu mastu.

„Paskutinį kartą sugebėta grįžti iš Izraelio su nota iš Palestinos. Sugebėta pasakyti kai ką apie artimiausius kaimynus. Reikia didelių gebėjimų daryti tokią tarptautinę gėdą iš premjero pusės“, – teigė D.Grybauskaitė.

Vilniaus miesto savivaldybėje dėl mero posto varžosi dabartinis miesto vadovas, komiteto „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ vedlys Remigijus Šimašius ir Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas.

Pirmajame rinkimų ture R.Šimašius gavo 37,33 proc. balsų, o A. Zuokas – 22,7 pro. balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi