Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 04

„Mes ne prieš, bet...“: kaip S.Skvernelis su savo Lietuva žiūri pro stiklą į G.Nausėdos Lietuvą

Pirmadienis, kaip jau įprasta Lietuvoje, tik įžanga į savaitės įvykius, tad 15min podkasto „Mes ne prieš, bet...“ žurnalistai Ginas Dabašinskas ir Raimundas Celencevičius pasidairė ir po savaitgalio įvykius, ir pasižiūrėjo, kas laukia antradienį.

Savaitgalį premjeras Saulius Skvernelis, džiaugdamasis socialdarbiečių sprendimu vienbalsiai paremti jo kandidatūrą į prezidentus, prabilo, kad jo uždavinys – įveikti fasadinę demokratiją, kurią tik įtvirtintų už stiklinių namo sienų įsikūręs Gitanas Nausėda ir jo gerai gyvenanti Lietuva.

O štai pirmadienį S.Skvernelis lankėsi Latvijoje, iš kurios pranešė gerąją žinią, kad į Lenkiją vėl vežamos skersti lietuviškos kiaulės. Ir dar smagiai kalbėjosi su Latvijos premjeru. Tiesa, kuria kalba, nepranešė.

Taip pat pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su S.Skvernelio pasiūlyta kandidate į aplinkos ministres Irma Gudžiūnaite. Iš to, ką išgirdome iš kandidatės lūpų po susitikimo, peršasi tokia mintis: S.Skvernelis ieškojo, ieškojo ir pagalvojo – norėjote moters? Šekit.

Podkasto metu dar nuklydome į Venesuelą, kurios mitinge laikinuoju prezidentu pasiskelbusį opozicijos lyderį pirmadienį pripažino ir Lietuva, o ten atradę didžiulius Kinijos interesus, sugrįžome į Lietuvą, kur Kinijos interesai taip pat vis didesni. Gal jie bus aptarti antradienio rytą pasirodysiančioje šalies žvalgybos ir kontržvalgybos tarnybų grėsmių ataskaitoje. Kaip ten bus ryt, pamatysim, bet šiandien podkaste G.Dabašinskas sušuko: „Laisvę Tibetui!“

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“vartotojus atsisiųsti programėlę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento