Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 05

„Mes ne prieš, bet...“: tikros ir tariamos grėsmės bei apie ką nešneka kandidatai

Antradienis Lietuvoje prasidėjo nuo šalies žvalgybos ir kontržvalgybos visuomenei atskleistų grėsmių Lietuvai, tad 15min podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai Ginas Dabašinskas ir Raimundas Celencevičius niekaip negalėjo apeiti šios temos.

Pabandėme pasiaiškinti, ar tos grėsmės labai jau grėsmingos, ar tik šiaip dėmesiui nukreipti nuo tikrųjų grėsmių, apie kurias slaptose pažymose referuojama šalies vadovams. G.Dabašinskui ir R.Celencevičiui besvarstant, kokios tos tikrosios grėsmės gali būti, iškilo viešumo mintis, kad Lietuvos pakraščiuose prie sienos su Rusija, Baltarusija, net Latvija esančiose savivaldybėse įsigalėjo autoritarinis valdymas, kuris gali pradėti plisti ir po likusią Lietuvą bei skverbtis į valdžios viršūnes.

Dar G.Dabašinskas nutarė užsiimti klausytojų švietimu ir rekomendavo jiems perskaityti 15min L.Kontrimo tekstą apie susipriešinimą, delfi – K.Girniaus tekstą apie Lietuvos antirusišką užsienio politiką, o lrytas.lt – A.Puklevičiaus tekstą apie poliglotystę. Iš čia kilo dar viena diskusija, kaip šiuose tekstuose keliamų problemų kontekste atrodo dabartiniai populiariausi kandidatai į šalies prezidentus.

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“vartotojus atsisiųsti programėlę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento