Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 21

„Mes ne prieš, bet...“: žiedų valdovas S.Skvernelis ir kirčiavimo pamoka

Pirmadienio 15min podkaste „Mes ne prieš, bet...“ žurnalistai Raimundas Celencevičius ir Ginas Dabašinskas pirmiausia bandė išsiaiškinti, kodėl skaidrumą deklaruojantis premjeras Saulius Skvernelis viena sako, o kitą daro.

15min portalas paskelbė tyrimą, kad su premjeru Sauliumi Skverneliu bei jo patarėjais savo patarimais nuolat dalijasi įtakingas verslininkas, viešųjų ryšių kompanijų savininkas Darius Gudelis, konsultavęs valstiečius ir žaliuosius prieš jų gana netikėta pergale pasibaigusius 2016 m. Seimo rinkimus. D.Gudelis teigia, jog Vyriausybėje lankosi nemokamai, bet, malonus sutapimas, pernai jo įmonėms puikiai sekėsi valdiškuose viešuosiuose pirkimuose. D.Gudelis tikina, kad su premjeru šneka apie viską, ir apie krepšinį, bet ką ten pašnekėsi apie krepšinį, jei S.Skvernelis už Kauno „Žalgirį“ serga net su alaus bokalu, o D.Gudelis yra „Žalgirio“ priešo Vilniaus „Ryto“ savininkas?

G.Dabašinskas nuo vietinių temų bandė pabėgti į tarptautinius vandenis – triumfališką V.Putino vizitą Serbijoje, kur jis patyrė tiek meilės, kad pasijuto kone roko žvaigžde. R.Celencevičius atkirto, jog ir S.Skvernelio pasiskelbimas kandidatu į prezidentus Rusnėje buvo ne mažiau įspūdingas, tiesa, daug mažesnio masto koncertas su iš anksto parinktais nušvietėjais.

Kas dar? Vargšas E.Masiulis, Klaipėdos baruose nesurinkęs reikiamo kiekio parašų, kad kandidatuotų į uostamiesčio merus, Kinijos ir JAV varžytuvės dėl to, kas diktuos pasauliui, viršgarsiniai ginklai ir, žinoma, Žiežmariai, kurie išgarsėjo, kai visa Lietuva išgirdo, kaip lietuvių kalbos mokytoja staugia ant vaikų. Paaiškėjo, kad G.Dabašinskas irgi nemoka kirčiuoti, tačiau jis pabandė suprasti mokytojus, kuriems dažnai nelaiko nervai.

Podkasto „Mes ne prieš, bet...“ kūrėjai – 15min vyr. redaktorius R.Celencevičius ir žinomas radijo bei televizijos laidų vedėjas, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos analitikos skyriaus vadovas Ginas Dabašinskas.

15min podkastas „Mes ne prieš, bet...“ transliuojamas kiekvieną darbo dienos vakarą. Jame R.Celencevičius ir G.Dabašinskas aptaria svarbiausius dienos įvykius, skandalus bei prognozuoja, kas nutiks rytoj. Ir rimtai, ir pajuokaudami.

Klausykite mūsų kiekvienos darbo dienos vakarą per portalą 15min ir naują audioplatformą 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę! Taip pat mus jau galite klausytis „Podbean“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas