Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 11

Mėsos pirkėjų dievas – maža kaina

Didieji Lietuvos prekybos tinklai šiemet mėsos parduoda šiek tiek daugiau nei pernai. Kiaulienos – iki 20 proc. daugiau, vištienos – iki 15 proc. Jautienos parduodama panašiai. Pirkėjams labiausiai rūpi kaina, todėl pusė mėsos nuperka akcijų metu.
Pirkėjams parduotuvėse labiau rūpi ne mėsos gaminių kokybė, o kaina.
Pirkėjams parduotuvėse labiau rūpi ne mėsos gaminių kokybė, o kaina. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Maxima LT“ atstovės ryšiams su visuomene Olgos Malaškevičienės teigimu, „Maximos“ parduotuvėse daugiausia prekiaujama lietuviška šviežia mėsa: „Tik akcijų metu atsivežame importinės mėsos, nes Lietuvos mėsos perdirbėjai nepajėgia užtikrinti akcijoms reikiamo kiekio tam tikros mėsos rūšies (pvz., sprandinės, kumpio). Taip pat iš užsienio tiekėjų perkame nedidelę dalį vištienos ir jos subproduktų.“

„Iki“ viešųjų ryšių departamento vadovas Valdas Lopeta atskleidžia, kad „Iki“ taip pat daugiausia prekiauja lietuviška mėsa, importuojama tik labai nedidelė dalis mėsos produktų.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis pasakoja, kad ir „Norfos“ pirkėjai teikia pirmenybę lietuviškai mėsai, todėl „Norfa“ jau daugiau kaip trejus metus prekiauja tik Lietuvoje išaugintų gyvulių žalia mėsa: kiauliena, jautiena, veršiena. Apie 85 proc. mėsos ir mėsos gaminių sudaro lietuviška produkcija. Kitą dalį – lenkiška ir ispaniška.

„Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė teigia, kad, be kainos, žmonės dar domisi kilmės šalimi; jie ieško lietuviškos produkcijos, ir tokių pirkėjų vis daugėja, dėl to „Rimi“ stengiasi pasiūlyti kuo daugiau vietinės produkcijos.

„Mūsų tinkluose ypač populiarios ūkininkų parduotuvės „Vikis“. Pirkėjai gali rinktis ne tik lietuvišką jautieną, kiaulieną, bet ir triušieną, įvairios receptūros mėsos produktus“, – pasakoja R. Stanaitytė-Česnulienė.

„Rimi“ ir „Norfos“ parduotuvėse daugiausia nuperkama kiaulienos: ir šviežios mėsos, ir jos gaminių. „Maximos“ parduotuvėse beveik vienodai nuperkama tiek kiaulienos, tiek vištienos. „Iki“ pirkėjai labiausiai mėgsta maltą kiaulieną, keptą paukštieną, mėsą be kaulo, mėsinių veislių jaučių mėsą, virtas dešras ir dešreles.

Rečiausiai įsigyjama mėsa prekybos tinkluose – aviena, veršiena ir triušiena.

Ekologija nerūpi

Pirkėjai, ieškodami kuo pigesnių produktų, retai žvalgosi į ekologišką mėsą ir jos gaminius, kurių kaina yra didesnė nei įprastų.

Šiuo metu Lietuvoje į parduotuves ekologišką šviežią jautieną tiekia vienintelė „Biovela“, nes „Biovela Group“ yra sertifikuota ekologinės jautienos gamybai. Įmonių grupės generalinio direktoriaus Virginijaus Kantausko teigimu, ekologiški mėsos gaminiai, tikriausiai dėl didesnės kainos, Lietuvoje nėra populiarūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento