Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 27

„MG Baltic“ bylos teismas rimčiau imsis tik po Seimo rinkimų, kuriuose žada dalyvauti dvi teisiamos partijos

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismas (VAT) turėtų išgirsti politinės korupcijos byloje kaltinamo Raimondo Kurlianskio parodymų tęsinį, bet po to seks ilga pauzė. Teismas po vieną posėdį surengs rugsėjį bei spalio antroje pusėje, tačiau rimčiau į darbą bus kimbama tik lapkritį – jau pasibaigus rinkimams į Seimą. Toks grafikas turėjo maloniai nustebinti teisiamas Darbo partiją bei Liberalų sąjūdį, nes tai rinkimų kampanijos metu politines jėgas apsaugos nuo joms nemalonios istorijos aptarinėjimo žiniasklaidoje.
„MG Baltic“ bylos nagrinėjimas teisme
„MG Baltic“ bylos nagrinėjimas teisme / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Viena stambiausių pastarųjų metų politinės korupcijos bylų teismui atiduota 2018 metų balandį. VAT per beveik dvejus metus apklausė visus liudininkus ir ėmėsi kaltinamųjų parodymų.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis jau davė parodymus, tuo metu buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis pradėjo duoti parodymus, bet nepabaigė. Šiuo metu teismas nagrinėja „MG Baltic“ advokato Lino Belevičiaus pareikštą nušalinimą prokurorui Justui Lauciui, nes šis esą nepagarbiai pasisakė apie VAT teisėjų kolegijos pirmininkę Nijolę Žimkienę.

Tačiau po koronaviruso įsivažiavęs bylos nagrinėjimas ir vėl sustos.

Kaip 15min informavo VAT atstovė spaudai Lina Nemeikaitė, po ketvirtadienio posėdžio kitas teismo posėdis numatytas tik rugsėjo 25 dieną, o dar kitas – spalio 23 dieną.

Lapkritį ir gruodį numatyta surengti po tris posėdžius, kurie truks visą dieną.

Tai reiškia, kad pačiu karščiausiu rinkimų kampanijos metu apie šią bylą bus kalbama nedaug. Rinkimuose į Seimą žada dalyvauti šioje byloje teisiamos politinės jėgos: Darbo partija ir Liberalų sąjūdis.

Bylai nagrinėti reikia didelės salės

L.Nemeikaitė 15min pabrėžė, kad teismo posėdžiai šioje byloje buvo planuojami ir datos numatomos dar praėjusiais metais.

Teismo atstovė pabrėžė, kad nuo karantino paskelbimo pradžios šioje byloje buvo atidėtas net 21 teismo posėdis.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad posėdžių data yra numatoma atsižvelgiant į kolegijoje esančių teisėjų užimtumą kitose bylose, teisėtą nebuvimą darbe, atostogų laiką ir pan. Taip pat ir į kitų proceso dalyvių (pvz. prokuroro, šalių gynėjų užimtumą kitose bylose) užimtumą“, – pabrėžė ji.

L.Nemeikaitė teigė, jog nereikėtų pamiršti ir to, kad šioje byloje yra daug proceso dalyvių, tad posėdžiams skiriama salė, talpinanti didesnį žmonių kiekį.

„Teisme yra nagrinėjama ne viena byla, kurioje yra daug proceso dalyvių, ir kurių nagrinėjimui taip pat yra reikalinga minėta salė“, – sakė ji.

Liberalų sąjūdis politinės korupcijos byloje kaltinamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba veikiant per Eligijų Masiulį, Gintarą Steponavičių ir Šarūną Gustainį.

Darbo partija kaltinama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu veikiant per buvusį partijos vicepirmininką Vytautą Gapšį.

VIDEO: „MG Baltic“ byla – svarbiausi faktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi